ОДА приховала ціни будівництва онкоцентру за 651 мільйон, що освоїть член виконкому Кернеса
25.06.2019   //  

Департамент капітального будівництва Харківської ОДА 21 червня за результатами тендеру замовив ПрАТ «Трест Житлобуд-1» будівництво комплексу КНП «Обласний центр онкології» за 650,72 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року мають збудувати першу чергу «Обласного центру онкології» по вулиці Лісопарківській, 4 у Харкові. Зокрема зведуть лікувально-діагностичний корпус блока №1, станцію лікувальних газів, інженерні мережі, трансформаторні підстанції, дизельну електростанцію, газову котельню та чілерну, благоустроять та озеленять територію.

Підсумкова відомість ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Роботи на 34% ціни угоди виконає субпідрядник ПрАТ «Південспецатоменергомонтаж».

Гарантійний строк складає десять років. На заробітну плату піде 38,13 млн грн., тобто 6% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 14,53 млн грн.

Ціна угоди всього 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 655,73 млн грн.

«Трест Житлобуд-1» належить Олександру Харченку, колишньому депутату Харківської облради від Партії регіонів, а нині – члену виконкому Харківської міськради. Він також володіє вищезгаданим харківським субпідрядником «Південспецатоменергомонтаж».

Єдиним конкурентом було харківське ТОВ «Стальконструкція Лтд», котре, як і ТОВ «Стальконструкція 1», належить ТОВ «ХСУ № 127» Леоніда Костюкова, Сергія Волохова та Леоніда Музики. Раніше частками Волохова і Музики у фірмі «ХСУ № 127» володіли директор «Стальконструкції Лтд» Микола Мєлєнцов і почесний громадянин Харківщини Сергій Євель. Останній є почесним членом ГО «Харківський клуб «Генерал» зі згаданим Олександром Харченком. Ще раніше частку Євеля у фірмі мав Андрій Константинов.