РДА сховала від «Прозорро» договір з дочкою депутата про недобудований шкільний майданчик
23.10.2018   //  

Будівництво футбольного поля в Чорнобаї

Відділ освіти Чорнобаївської районної державної адміністрації (Черкаська обл.) не завантажило до системи «Прозорро» угоду з ТОВ «Нікольенерго» про будівництво шкільного футбольного майданчика. Фірма-підрядник записана на дочку депутата Черкаської облради Миколи Пошиваника, яка вчиться в Польщі.

Про це пише Олександр Безпрозванний в виданні «Кропива».

Відповідно до державної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» смт. Чорнобай втрапило до переліку населених пунктів від Черкащини де мають з’явитися спортивні обновки.

22 грудня 2017 року Відділ освіти Чорнобаївської РДА заключає договір на будівництво майданчику з «Нікольенерго» та сплатив 813 тис. грн як авансовий платіж у розмірі 70% від вартості робіт. Про це свідчать дані «Є-дата». Але відповідний договір відсутній в системі «Прозорро». Це також свідчить, що тендеру на будівництво не проводилося, а договір уклали як допорогову закупівлю.

Саме «Нікольенерго» було створено лише 12 грудня 2017 року за десять днів до укладення угоди. Єдиним засновником та власником фірми є Пошиваник Ольга Миколаївна. Адресою засновниці в державному реєстрі значиться смт. Чорнобай, вул. Заводська, буд 8, за цією адресою зареєстований як ФОП Пошиваник Микола Михайлович.

В 2014 році Ольга Пошиваник закінчила Чорнобаївську гімназію. Аналіз її instagram дає зрозуміти, що нині дівчина навчається в одному з вищих навчальних закладів в м. Бидгощ (Польща). Найбільш імовірно, що вищу освіту дівчина здобуває в державному «Uniwersytet Kazimierza Wielkiego». Вона багато подорожує.

Попри авансове фінансування, Лише у травні цього року Чорнобаївська районна рада надала дозвіл на будівництво поля на території Чорнобаївської гімназії, по вул. Слинька 4. Розмір поля – 40 на 22 м. Зараз будівництво ще триває.

Як показує практика інших договорів по подібних об’єктах термін виконання їх зазвичай визначається в 45 днів.

Пошиваник Ольга Миколаївна є старшою донькою депутата Черкаської обласної ради Миколи Пошиваника, який обраний в раду від Радикальної партії Олега Ляшка. Він не декларує дочку, хоча вони прописані за однією адресою, їх тісні родинні звязки підтверджують соцмережі.

Окрім зазначеного об’єкту з будівництва футбольного поля, ТОВ “Нікольенерго” вже отримало в 2018 році році за прямими договорами два підряди в Чорнобаївському районі на  загальну суму 513 тис грн.