«Укроборонпромівський» завод придбав найрозкішнішу Тойоту за мільйон
15.11.2016   //  

tojota-kamryДержавне підприємство «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» 26 вересня замовило у ТОВ «Авто-плаза» легковий автомобіль вартістю 936 тис грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Завод купив Toyota Camry Premium  2.5 6 AT-Premium 2016 року виробництва з максимальною комплектацією. Авто має 6-ступінчасту автоматичну коробку передач, шкіряний салон, автоматичний трьохзонний клімат-контроль, інтелектуальну систему адаптивного переднього освітлення, камеру заднього виду, люк з електроприводом та цілу низку додаткових опцій.

Ціна угоди менше від 1,50 млн грн. – порогової суми, вище якої потрібно проводити відкриті торги. Відтак угоду з фірмою було укладено без аукціону.

На сайті ТОВ «Авто-плаза» вказано, що ціни на Toyota Camry 2016 року випуску починаються з 717 тис грн. Стільки коштує Toyota Camry Comfort у базовій комплектації.

Це найдорожча Тойота Камрі, яка цього року проходила через держзакупівлі. За даними системи «Прозорро», у вересні ПАТ «Одесаобленерго» замовило у «Авто-плази» два автомобіля Toyota Camry Prestige на загальну суму 1,69 млн грн. У лютому ДП «Херсонський морський торговельний порт» купило у фірми Toyota Camry Comfort за 0,78 млн грн.

Херсонське ТОВ «Авто-плаза» належить Олексію Панасюку та Валерію Боржкову. Останній з 2015 року є депутатом Херсонської міськради від «Укропу». Панасюк та Боржков разом також володіють ТОВ «СТО Авто-плаза», ТОВ «Автоград Херсон», ТОВ «Авто холдинг» та є співзасновниками ТОВ «Віалтек». Крім того, Боржков є співвласником ТОВ «Будівельна компанія Капітал-буд».

За даними «ВДЗ»,  у 2009-2016 роках ТОВ «Авто-плаза» виграла тендерів на загальну суму 5,61 млн грн.

Миколаївський завод  «НАРП», який входить до складу ДК «Укроборонпром», очолює Віктор Кирницький.