Клімкін найняв колишню фірму генпрокурора США для захисту України від Росії
03.08.2015   //  

Міністерство закордонних справ України 28 липня уклало угоду з юридичною фірмою «Covington & Burling LLP» (США) для захисту прав та інтересів України під час розв’язання міжнародних спорів. Вартість угоди склала $1,03 млн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірму з Вашингтону найняли за переговорною процедурою – без конкуренції з іншими юридичними конторами.

У обґрунтуванні закупівлі не повідомляється по якій справі мають працювати для України юристи «Covington & Burling LLP». В документі вказано лише, що указом президента України від 31.12.2014 № 970 утворено делегацію України для участі у переговорах з Російською Федерацією щодо порушення нею своїх зобов’язань за міжнародними договорами України та затверджено відповідні Директиви. В указі наведено перелік учасників делегації на рівні заступників міністрів, генпрокурора, голови СБУ.

Україна вперше найняла юристів «Covington & Burling LLP» для захисту своїх інтересів.

Однак цю фірму у 2011 році використовували Юлія Тимошенко і БЮТ, які замовляли їй аудит справ по закупівлі автомобілів «Опель» у якості швидкої допомоги та використання грошей по Кіотському протоколу. За часів президента Віктора Януковича екс-премєрку звинувачували у махінаціях з цими справами.

Відомо, що саме у «Covington & Burling LLP» був старшим партнером Ерік Холдер до свого призначення генпрокурором США у 2009 році. На цій посаді він пропрацював до 27 квітня 2015 року.