Екс-нардеп збудує будинок у Полтаві за 50 мільйонів
15.04.2015   //  

Управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому 8 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Полтавський домобудівельний комбінат» на будівництво будинку за 49,88 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено будівництво багатоповерхового житлового будинку по вул. Марії Башкірцевої ,31. Заплановано 10-поверховий будинок на три секції і 180 квартир. У вартість договору врахована розробка проектно-кошторисної документації, благоустрій та озеленення території, дитячі майданчики. Завершити повинні до кінця наступного року.

Власниками фірми «Полтавський домобудівельний комбінат» є Віктор Яковенко, Віктор Думанов, Василь Шишкін та колишній народний депутат від «БЮТ-Батьківщини» Володимир Левцун (чотири скликання підряд до 2012 р.). За останні сім років фірма виграла тендерів на 152,61 млн грн.

Єдиним конкурентом ДБК було ТОВ «Будівельна компанія «ЗЗБК №1», яка належить фінансовій компанії «Варіант-Фінанс», засновниками якої є Василь Іванченко і ТОВ «Фінансова компанія «Столиця» Василя Іванченка та Нонни Купоревої. Раніше співзасновником ФК «Столиця» був нині покійний Андрій Бєломєсяцев, екс-заступник головного архітектора Києва (1996-2004 рр.). Іваченко і Бєломєсяцев мали низку спільних будівельних фірм у столиці.