Держрезерв скупився консервами на 21 мільйон у партнера Іщенка, Бубки й колишніх власників «Родоводу»
09.04.2015   //  

Державне агентство резерву України у період 24 березня по 3 квітня за результатами тендеру уклало угоди на закупівлю м’ясних консервів на суму 41,85 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 1 200 000 банок тушкованої яловичини, по 525 г в банці. Поставити товар мають до 15 травня на ДО «Комбінат «Троянда» (Львівська обл., м. Ходорів) і ДО «Комбінат «Світанок» (Харківська обл., смт. Золочів).

Половину консерв за 20,91 млн грн. постачатиме ТОВ «Гран-Терра». Власницею фірми є Олена Пічул, директором – Валерій Пічул. Фірма заснована у Києві  2010 р., має 50 тис грн. статутного капіталу, вигравати тендери почала минулого року – коли отримала замовлення  Державної пенітенціарної служби  на постачання квашеної капусти 13,02 млн грн.

Телефон, який «Гран-Терра» вказала при реєстрації в ЄДР і при участі в торгах – (044) 289-35-27. Це контактний номер фірми «Центр Аудит Сервіс» – це аудиторська компанія Валерія Пічула.

Наразі Валерій Пічула є співвласником і директором фірми «АРД Фінанс». Разом з ними частки в цій компанії мають:

– народний депутат Валерій Іщенко (у 2012 р. обраний від УДАРу, а в нинішньому скликанні – від БПП),

– колишній акціонер на віце-президент «Родовід Банку» Сергій Дядечко,

– колишній акціонер і президент того ж «Родоводу» екс-нардеп Сергій Бубка,

– колишні голови правління «Родоводу» Денис Горбуненко і Дмитро Єгоренко.

Раніше, до 2010 р., Пічули також були співвласниками фірми з майже ідентичною назвою – «Гран терра». Тут їхнім партнером був зокрема донеччанин Анатолій Горайчук. Останній донедавна мав фірму, яка спеціалізувалася на торгівлі м’ясом та м’ясними продуктами – ТОВ «Украгроімпекс». До 2007 р. разом з Горайчуком цією компанією володів Ігор Дрижирук, який входив до наглядової ради «УкрБізнесБанку». З 2010 р. «Гран терра» належить ТОВ «Олсідз Україна» та ТОВ «Олсідз Інвест Україна», кінцевим власником котрих є В’ячеслав Петрище. При цьому директором першої з літа минулого року значиться Ігор Францкевич – екс-голова «Райфайзен Банку», пізніше голова правління «БрокБізнесБанку» при Сергієві Курченку.

На нинішньому тендері єдиним конкурентом фірми «Гран-Терри» було ТОВ «Поділля Промпостач» Володимира Павенського і Марини Ставської. Фірма найбільше відома тим, як минулого літа розіграла зі спорідненою компанією 5 млн грн. на тендері цього ж Держрезерву на постачання масла. Саме «Поділля Промпостач» на цьому ж тендері виграло лот на постачання такої ж кількості консерв за 20,94 млн грн.