Держрезерв розіграв 5 мільйонів на супердороге масло між фірмами з хмельницького «гнізда»
29.07.2014   //  
Держрезерв купив таке масло по 57 грн/кг.

Держрезерв купив таке масло по 57 грн/кг.

Державне агентство резерву України 22 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Українська промислова компанія «Агроленд» на постачання масла на суму 4,54 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 80 тонн солодко вершкового масла жирністю від 72,5 до 79,9% у монолітах по 20 кг. Доставити масло повинні до кінця серпня на ДО «Комбінат «Світанок» (смт. Золочів, Харківська обл.). Тендерна ціна склала 56 760 грн./т. тобто близько 57 грн./кг

У відкритих джерелах можна знайти інформацію, що масло такої жирності гуртовими партіями у Харкові можна придбати без доставки по 40 грн./кг.

Фірму «Агроленд» було засновано наприкінці серпня минулого року, записана компанія на Ольгу Вітку, тендерів раніше не вигравала. Фірма зареєстрована у Волочиську Хмельницької області, по вул. Незалежності 3/8.

У цьому ж приміщенні приписане ТОВ «Подільські аграрні інновації», співвласником котрого є Володимир Павенський, він же – співзасновник єдиного конкурента «Агроленда» на цих торгах – ТОВ «Поділля Промпостач». Цю фірму також зареєстрували у вересні минулого року, і приписали у смт. Війтівці Волочиському районі, по вул. Радянська, 9. Тут же у Павенського зареєстрований сільгоспкооператив «Війтовецький».

За даними ЄДР, у «Промпостача» є два телефони – міський (044) 486-20-28 і мобільний (067) 501-43-02. Саме цей мобільний номер вказаний у протоколі розкриття пропозицій конкурсних торгів, однак не для «Промпостача», а для переможця – «Агроленда».

При цьому різниця між пропозиціями конкурентів склала півтори тисячі, або 0,04%.