У партнерів Близнюка забирають 15 000 га під Києвом, частиною яких користувався Пшонка
04.07.2014   //  

Фастівська міжрайонна прокуратура звернулася до Господарського суду Київської області з позовом до ТОВ «Укрмістобудпроект» про розірвання договору оренди та повернення державі мисливських угідь площею 15 тис га, якими користувався, зокрема, і син колишнього Генерального прокурора України та його оточення. Про це повідомляє прес-служба Київської області.

У 2011 році лісова ділянка у Фастівському районі Київської області була передана в оренду на 25 років ТОВ «Укрмістобудпроект». На території мисливських угідь знаходиться незавершена будівля, лазня з басейном та котельня.

Однак, згідно законодавства, користувачі мисливських угідь мають право лише за згодою власників або користувачів земельних ділянок будувати на території необхідні будівлі та споруди. Проте, документи дозвільного характеру на початок або виконання будівельних та інших робіт у підприємства відсутні.

Тобто, всупереч вимогам закону орендар без дозволу постійного землекористувача ДП «Фастівське лісове господарство» пошкодив лісові насадження та почав будівництво капітальних споруд.

«Укрмістобудпроект» заснували жителі Краматорська Дмитро Журавльов та Ігор Косарєв, а директором є Михайло Буров, який до квітня 2011 року був партнером Олени Близнюк, дружини сина Анатолія Близнюка Сергія по фірмі ТОВ «Ікос Інвест», яка сьогодні перереєстрована на австрійську компанію «Фрастон Холдінг» і фірму «Стелтон» з Риги.

Володимир Буров (батько Михайла Бурова) є членом наглядової ради ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод» Сергія Близнюка.

Анатолій Близнюк є народним депутатом від Партії регіонів, у минулому був міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, губернатором Донецької області.