У рідної фірми російського банкіра-кагебіста відібрали турбазу, куплену 10 років тому
27.05.2014   //  

Суд визнав недійсним продаж туристичної бази «Святошино» у 2004 році ТОВ «Капітальні інвестиції» і зобов’язав фірму повернути комплекс Фонду держмайна. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 20 травня.

ТОВ «Капітальні інвестиції» купило цю базу за 2,51 млн грн. в Українського ЗАТ по туризму та екскурсіях «Укрпрофтур» 24 листопада 2004 року.

Суди встановили, що база є державною власністю і її продаж міг відбуватись виключно за наявності згоди Фонду держмайна.

Суди встановили, що Федерація профспілок неправомірно внесла базу «Святошино» до статутного фонду «Укрпрофтуру» і на момент продажу бази «Укрпрофтур» не був власником майнового комплексу.

Туристична база «Святошино» розташована за адресою: Київ, просп. Перемоги, 150. Її загальна площа становить 2115,6 кв м.

У 2004 році ТОВ «Капітальні інвестиції» заснував Вячеслав Юткін. На час купівлі турбази він залишався засновником фірми.

Нинішніми засновниками ТОВ «Капітальні інвестиції» є кіпрська компанія «Дардо Трейдінг Лімітед», а також ТОВ «Готельний комплекс «Глорія» і ТОВ «НРБ-Клуб», засновницею яких є кіпрська компанія «Дженіфекс Партісіпейшн Лімітед» (Jenifex Participation Limited).

Юткін раніше входив до складу засновників ТОВ «Готельний комплекс «Глорія» і ТОВ «НРБ-Клуб». Разом з «Дардо Трейдінг Лімітед» він зараз є співзасновником ТОВ «Парк-готель «Київ».

Росіянин В’ячеслав Юткін є першим заступником голови правління «Промінвестбанка», кінцевим бенефіціаром якого є російський «Внешэкономбанк». У 2008 році він був головою правління ДБ «Сбербанк Росії», а до цього працював у «Банку НРБ». За часів СРСР служив у КДБ.