РДА розірвала договір оренди 8 гектарів з москвичем, але ділянку чомусь не витребувала
27.05.2014   //  

Суд розірвав договір оренди ділянки площею 8,19 га, який у 2006 році уклали Лутугинська районна державна адміністрація і ТОВ «Пінтоп-Буд». Про це свідчить рішення Господарського суду Луганської області від 19 березня.

Фірма отримала ділянку на 49 років для забудови мікрорайону «Калмицький» (під будівництво багатоповерхових житлових будинків і громадських будівель та споруд).

На той час ділянка була розташована за межами с. Розкішне, тому розпоряджалася нею РДА. Однак у грудні 2012 року Лутугинська райрада віднесла цю ділянку в межі Розкішного. Таким чином власник ділянки змінився – з РДА на сільраду.

Суд задовольнив позов РДА і розірвав договір оренди. Він, зокрема, вказав, що у договорі було передбачено його розірвання у разі переходу права власності ділянки до іншої особи.

Оскільки РДА відмовилася від вимоги зобов’язати фірму передати ділянку сільраді, тому суд припинив провадження у цій частині позову.

Апеляції на це рішення госпсуду не надходило.

З 2007 року засновником луганського ТОВ «Пінтоп-Буд» є мешканець Москви Арарат Межлумян. Директором фірми є Артур Сардарян.

Протягом 2007-2010 років директором «Пінтоп-Буду» був Левон Аванесян. Він же протягом 2007-2012 років очолював ТОВ «Алкін», засновниками якої були кіпрські компанії «Бестонія лімітед» та «Лерідо лімітед». Вони ж були кінцевими власниками ПАТ «Український проектно-інвестиційний центр», у якого у 2011-му за 1,44 млн грн. орендувала офіс Державна іпотечна установа.

Між тим заснував фірму «Алкін» у 2007-му Авєтік Цоголакян, бізнес-партнер екс-депутата Луганської міськради Тіграна Кочаряна.

03-1