Спонсором донбаських терористів є росіянин, який вкрав у кремлівського банку $200 мільйонів, але йому «раптово» простили
19.05.2014   //  

Громадянська війна в Україні оплачується грошима, вкраденими з російського держбанку «через шахраюватих чортів, які намагаються ввести цензуру в нашому інтернеті», повідомив російський опозиціонер Олексій Навальний.

Російський бізнесмен Костянтин Малофєєв, якого називають спонсором донбаських сепаратистів, звинувачувався в розкраданні $200 млн «Внешторгбанка».

У 2012 році МВС РФ порушило справу через махінації підконтрольних Малофєєву компаній з кредитами ВТБ на суму $235. Ці гроші було позичено на придбання молочних ферм, вартість яких становила не більше $35 млн. Зрештою кредит не було вернуто, а державний банк забрав заставне майно і зазнав збитки на суму майже $200 млн. Через було порушено карну справу.

У лютому 2014 року стало відомо про мирову угоду між ВТБ і Малафєєвим, за якою банк відізвав свою заяву з МВС.

В той же час стало відомо про активізацію в Україні колишніх співробітників фірми «Маршалл Капітал» Малофєєва – Ігоря Гіркіна та Олександра Бородая.

Гіркін є лідером терористичного угрупування з центром у Словянську Донецької області, а Бородай нещодавно очолив «Донецьку народну республіку», яка провела референдум по відділенню від України. Також вони були причетні до подій у Криму, який призвів до анексії півострова Росією.

Навальний нагадує, що Малофєєв відомий широкому загалу, як один із засновників Ліги Безпечного Інтернету – «організації пекельних холуїв і мурзілоідов, що лобіюють введення цензури в інтернеті і як можливий замовник кампанії проти засновника Вконтакте Павла Дурова».

Нагадаємо, російський журналіст Олег Кашин опублікував статтю «Из Крыма в Донбасс: приключения Игоря Стрелкова и Александра Бородая», у якій повідомляється, що Малофєєв та його команда діють в Україні на свій розсуд і незалежно від офіційного Кремля.

При цьому Кашин не вказав у статті низку даних, які свідчать про причетність Володимира Путіна до подій на Донбасі.