Дніпропетровська міліція покриває Царьова, який краде газ і зливає відходи своїх свиноферм у ставки
08.05.2014   //  
Олег Царьов і його улюблений підрозділ міліції.

Олег Царьов і його улюблений підрозділ міліції.

Фірми «регіонала» Олега Царьова забруднюють своїми відходами навколишнє середовище, розкрадають природний газ, а також ухиляються від сплати орендної плати за землю. Про це пише радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації з питань боротьби з корупцією Віталій Купрій у виданні «Лица».

На Дніпропетровщині діють дві свиноферми, що належать ТОВ «Агрофірма «Дзержинець» Олега Царьова. Починаючи з 2009 року, порушуючи закон, ці свиноферми не передавали на утилізацію свої відходи, зливаючи їх у місцеві ставки. Довкіллю завдана шкода, яка вимірюється у декілька мільйонів гривень.

За даними Купрія, відходами свого виробництва природне середовище забруднює і ТОВ «Дніпропетровська паперова фабрика», що теж належить Царьову.

Ще одне підконтрольне нардепу підприємство ТОВ «Агрофірма «Дзержинець» протягом останніх п’яти років розкрадає природний газ шляхом несанкціонованої врізки в газову магістраль. Частину цього газу підприємство продає у балонах у Дніпродзержинську, Дніпропетровську і Павлограді. Державі за ці роки завдано шкоду приблизно на 77 млн грн.

Забруднена свинофермою Царьова водойма

Забруднена свинофермою Царьова водойма

Крім того, починаючи з 2010 року підприємства, пов’язані з Царьовим, недоплатили в бюджет Дніпродзержинська понад 300 тис грн. орендної плати за землю. Йдеться про ТОВ «Дніпропетровський комп’ютерний центр», ТОВ «Дніпрохліб», ТОВ «Агростандарт Днепр».

Купрій заявляє, що бізнес-діяльність Царьова покриває вище керівництво управління обласного МВС по боротьбі з економічними злочинами. При цьому «ці люди, які роками працювали на режим Януковича, досі знаходяться на своїх посадах».

Варто зазначити, що в будівлях, які належать агрофірмі «Дзержинець», діє офіс громадської організації «Антибеспредел», члени якої, боксери, брали участь в русі Антимайдан в Києві.

Як повідомляли ЗМІ, зараз Царьов причетний до фінансування сепаратистів на Сході України.

Нагадаємо, згадані вище фірми фігурують у судових справах про заборгованість перед російським банком на понад 100 млн грн. при цьому низка підприємств-боржників банкрутиться за позовами своїх же рідних фірм.