Держстатистики заплатить ЄДАПСівцям понад 7 мільйонів штрафів через казначейство
06.05.2014   //  

Суд стягнув з Державної служби статистики України на користь ТОВ «Укрспецполіграфія» 38,15 млн грн. боргу, а також 4,98 млн грн. пені, 1,79 млн грн. трьох відсотків річних та 457 тис грн. інфляційних втрат. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 22 квітня.

У вересні 2012 року Держслужба статистики найняла фірму для поставки переписного інструментарію для Всеукраїнського перепису населення.

Протягом 2012-2013 років «Укрспецполіграфія» поставила Держслужбі продукцію на загальну суму 87,57 млн грн., але розрахунок був здійснений частково – 49,43 млн грн. Таким чином, заборгованість становить 38,15 млн грн.

Борг перед фірмою виник через те, що Державна казначейська служба не виконала надані їй платіжні доручення. Держслужба статистики зверталася до казначейства з проханням пояснити причини невиконання оплати, але відповіді не отримала.

Засновниками ТОВ «Укрспецполіграфія» є Михайло Коновал, Георгій Кувелас і Володимир Шевченко. До грудня 2012 року на цих же осіб були зареєстровані частки у ТОВ «ЄДАПС-Принт». Директором «Укрспецполіграфії» є Ігор Когут, який був директором «ЄДАПС-Принт».

Зараз фірмою «ЄДАПС-Принт» володіють ТОВ «ЄДАПС», який займав монопольне становище на ринку виготовлення державних документів, і Юрій Сидоренко.