«Енергоатом» купив вапна у оточення Курченка і кислоти у комуніста
24.02.2014   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 5-10 лютого уклав угоди на придбання вапна і сірчаної кислоти. Загальна вартість угод складає 12,37 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Спільне Українсько-латвійське підприємство «Хімімпекс» продасть вапна на 0,75 млн грн. для Запорізької і Хмельницької АЕС. Латвійська компанія «Нова ТГ» до 2008 року входила до складу засновників ТОВ «Спільне Українське-латвійське підприємство «Хімімпекс». Зараз власниками фірми є кияни Сергій Сокирко та Ірина Должикова.

Будівельне вапно для Рівненської АЕС на 7,19 млн грн. придбано у ТОВ «Любомирське вапняно-силікатне підприємство».

У 2012 році підприємством володів Андрій Кузбит з Рівного. Згодом співвласниками стали ще п’ять сімферопольських компаній: «Артефакт-Хісторі», «Буено-Аміго», «Валінор», «Реалюніінвест», «Фєанор».

Співвласником «Реалюніінвест» є ТОВ «Укренергоринок», яке є співзасновником «Першої незалежної біржі» разом з фірмою «ГазУкраїна-2020» з так званої групи Сергія Курченка. Відомо, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості вибрало «Першу незалежну біржу» як єдину біржу для продажу всіх нафти, газоконденсату і скрапленого газу, що видобуваються в країні.

На 4,44 млн грн. купують 1600 тонн покращеної  технічної кислоти сірчаної. Постачальником обрано дніпропетровське ТОВ «Електропостачзбут» зі статутним фондом 375 грн. Одноосібним власником «Електропостачзбуту» є Валерій Ступницький, депутат від Комуністичної партії Кіровської районної у Дніпропетровську ради.

Найменування Кількість, т Ціна за од., грн.
Вапно будівельне негашене без добавок, середнього гасіння, кальцієве (сорт 2), для ВП ЗАЕС 240 1518
Вапно будівельне негашене без добавок, середнього гасіння, кальцієве (сорт 2), для ВП ХАЕС 300 1272
Вапно будівельне ВП-А-К-2- подр., для ВП РАЕС 3356 2142