Олімпіаду в Сочі покажуть НТКУ і канал Колеснікова
23.12.2013   //  

Національна телекомпанія України 18 грудня уклала угоду з швейцарською фірмою «Спортфайв інтернейшнл ес.ей.» (Sportfive international s.a.) на придбання прав на трансляцію зимової Олімпіади-2014 в Сочі та літньої Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро. Вартість угоди склала 3 млн євро. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірма «Sportfive international s.a.» з 2009 року є єдиною фірмою, якій Міжнародний Олімпійський комітет передав виключні права на телевізійні трансляції Олімпіад.

В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що НТКУ у 2012 році приймала участь у відкритому тендері організованому компанією «Спортфайв интернешнл ес.ей».

«Пропозиція НТКУ хоч і була найнижчою з усіх запропонованих проте була підтримана і схвалена Міжнародним Олімпійським Комітетом (Швейцарія) у дусі співпраці з давнім партнером та Державним мовником», – повідомляє НТКУ.

За даними ЗМІ, наприкінці листопада НТКУ зірвала трансляцію першого етапу Кубка світу з біатлону, з яким Україна пов’язує основні надії на Олімпіаді в Сочі, через борги перед європейськими мовниками. За даними Федерації біатлону, НТКУ вже почала погашати борг.

Разом з тим, телеканал «Xsport» народного депутата від Партії регіонів Бориса Колеснікова повідомив, що він придбав ексклюзивні права на показ на території України хокейних матчів, які проходитимуть в рамках зимових Олімпійських ігор у м. Сочі 2014 року. У яку суму обійшлись «Xsport» хокейні трансляції, і у кого було придбано субліцензію – не повідомляється.