«Приватівець» отримає 8,5 мільйонів на аеродром, де веде справи Ярославський
16.12.2013   //  

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 5 грудня уклало угоду з ТОВ «Мікол» на будівельно-монтажні роботи в аеродромній частині міжнародного аеропорту «Харків». Вартість угоди складає 8,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Закупівлю проведено за процедурою в одного учасника.

«Украерорух» обґрунтував вибір підрядника без конкурсу тим, у липні-жовтні 2013 року було двічі проведено процедуру відкритих торгів, які буди відмінені у зв’язку з поданням для участі в торгах менше двох пропозицій. Це дає підставу провести закупівлю в одного учасника.

Також замовник повідомив, що ТОВ «Мікол» було виконавцем основного обсягу будівництва аеродромно-диспетчерської вежі в аеропорту «Харків» та надало гарантії на виконані роботи.

Для будівництва аеродромно-диспетчерської вежі в аеропорту «Харків» у 2010-2012 були проведені відкриті торги та укладені договори на виконання будівельно-монтажних робіт з переможцем торгів ТОВ «Мікол». У зв’язку зі зміною замовником технічних вимог були внесені зміни у проектну документацію та збільшені основні техніко-економічні показники будівництва, що зумовило необхідність закупівлі в 2013 році будівельно-монтажних робіт на об’єкті «Аеродромно-диспетчерська вежа з комплексом будівель та споруд та подальшої їх експлуатації для обслуговування комплексу об’єктів аеропорту.

Власником фірми «Мікол»  є кіпрська компанія «Красілко холдінгз лтд», до грудня 2011 року власником був Анатолій Гольда. Вказаний у реєстрі телефонний номер фірми «Мікол» такий самий, як в іншої фірми, що належить сім’ї Анатолія Гольди, – ТОВ «Золоті полянки». Обидві фірми також зареєстровані за однією адресою.

Анатолій Гольда відомий як колишній керівник ЗАТ «Аеробуд», що контролюється офшорними компаніями з групи «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

З 2008 року, від заснування «Вісника державних закупівель», ТОВ «Мікол» виграло тендерів на суму – 502,95 млн грн. Замовниками були ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», КП «Спецжитлофонд» м.Києва, Державне підприємство обслуговування повітряного руху України.

У 2008 році компанія Олександра Ярославського «Нью сістемс АМ» взяла аеропорт «Харків» в оренду на 49 років.