Суддівський відеоконференцзв’язок коштує вже 67 мільйонів
25.11.2013   //  

Державна судова адміністрація України 2 жовтня уклало угоду з ДП «Інформаційні судові системи» на послуги з супроводження систем відеоконференцзв’язку у 2013 році вартістю 13,33 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки вказане держпідприємство раніше було обрано постачальником обладнання.

Окрім робіт по супроводженню цієї системи, у 2012-2013 роках ДСА провела тендери на придбання комп’ютерного та відео устаткування для системи відеоконференцзв’язку на загальну суму 53,48 млн грн., всі підряди були передані «Інформаційним судовим ситемам».

У 2012 році системами відеоконференцзв’язку були обладнані по два зали в 27 апеляційних судах та по одному залу в 150 місцевих загальних судах. В 27 слідчих ізоляторах було встановлено по одній мобільній системі відеоконференцзв’язку. Крім цього створено центр комутації систем відеоконференцзв’язку з високотехнологічним обладнанням.

Підприємством у 2012 році побудовано канали зв’язку та підключено до них усі місцеві та апеляційні загальні суди, а також слідчі ізолятори. У 2013 році планується завершити підключення до каналів зв’язку органів та установ Державної пенітенціарної служби України, місцевих та апеляційних господарських судів, а також місцевих та апеляційних адміністративних судів. Канали зв’язку судів загальної юрисдикції об’єднані в єдину телекомунікаційну система, та як єдина централізована система, зазначена система вимагає централізованого адміністрування, що включатиме в себе проведення моніторингу пропускної здатності та якості сигналу для проведення засідань в режимі відеоконференції.

Найближчим часом заплановано здійснити постачання та підключення 736 систем відеоконференцзв’язку в 9 апеляційних адміністративних та в 27 окружних адміністративних судах, в 8 апеляційних господарських та 27 місцевих господарських судах, а також 664 місцевих загальних судах. В органи та установи Державної пенітенціарної служби України (слідчі ізолятори та колонії) будуть поставлені 312 мобільних систем відеоконференцзв’язку.

Скільки буде коштувати обслуговування судового відеоконференцзв’язку у 2014 році наразі невідомо.