Товариш Вілкула і «регіонал» розпиляли 15 мільйонів на дороги
12.11.2013   //  

Управління благоустрою та житлової політики Криворізького міськвиконкому Дніпропетровської області 1 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Вестшляхбуд» на поточний ремонт автошляхів міста загальною вартістю 14,87 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На дорогах знімуть асфальтобетонні покриття, поставлять шари щебеню і піщано-гравійної суміші і покриють асфальтобетоном, зроблять дорожню розмітку.

ТОВ «Вестшляхбуд» входить у концерн «Веста» одеського бізнесмена Сурена Сардаряна, якого пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з криворізьким градоначальником Юрієм Вілкулом, а також його сином, екс-губернатором Дніпропетровщини, а нині віце-прем’єром Олександром Вілкулом. З 2008 року «Весташляхбуд» отримало підряди від криворізької мерії та місцевих комунальних підприємств на 661,33 млн грн.

Єдиним конкурентом на торгах з різницею 0,8% було ПАТ «Криворіжіндустрбуд».

Акціонерами «Криворіжіндустрбуду» є депутат Криворізької міськради від Партії регіонів Микола Земляний та його син Андрій.

Нагадаємо, що регулярно розігрують будівельні тендери. Лише за цей рік можна нарахувати сім держпідрядів на загальну суму понад 77 мільйонів: у квітні цього року конкурс на капітальний ремонт вулиці Купріна за 10,37 млн грн., у березні – три тендери на ремонт доріг на 36,32 млн грн., а в серпні – на суму 60,47 млн грн., що включає капітальний ремонт об’їзної, вул. Чумацький шлях, ділянки вул. Мопрівської і поточний ремонт автошляхів міста.