Суд повірив, що забудовники Канівського водосховища – прості рибалки
24.05.2013   //  

Суд залишив земельну ділянку площею 0,95 га на березі Канівського водосховища в урочищі «Чубуки» у користуванні ПП «Золотий Берег 07». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 14 травня.

Переяслав-Хмельницький міжрайонний прокурор  вимагав скасувати договір оренди цієї ділянки і повернути її державі. Однак, суди усіх трьох інстанцій відмовили у задоволенні цього позову.

Вони вказали на недоведеність вимог прокурора. Так, суд не прийняв до уваги посилання прокурора на відсутність підписів в журналі реєстрації землевпорядної документації та відсутність реєстрації розпорядження РДА у її журналі, оскільки невнесення номеру та дати розпорядження в журнал реєстрації не свідчить про його суперечність чинному законодавству.

При цьому прокурор не надав суду доказів, які підтверджують, що вказані у висновках особи не підписували документів щодо виділення ділянки в оренду, або ж, що підпис тодішнього в.о. голови райдержадміністрації Коваленка О.С. був підробленим.

Натомість фірма, зазначив суд, для отримання ділянки в оренду здійснила всі необхідні для цього дії відповідно до законодавства.

ПП «Золотий Берег 07» отримало вказану ділянку нормативною вартістю 186 тис грн. в оренду на 49 років у 2007 році для організації риболовецького стану на підставі рішення Переяслав-Хмельницької РДА.

За даними Єдиного реєстру судових рішень, прокуратура намагається повернути державі і інші ділянки площею 0,95 га поблизу урочища «Чубуки», що їй вдається з перемінним успіхом. Зокрема, серед орендарів цих ділянок (ПП «Румб-07», ПП «Переяслав-туризм», ПП «Яхт-клуб «Переяслав-Дніпро», ТОВ «Колор Дизайн Плюс») зустрічаються фірми, пов’язані із колишнім власником ПП «Золотий Берег 07» Костянтином Горбом – це ПП «Дніпровський краєвид 07» та ПП «Мальва 2007».

Нинішнім власником ПП «Золотий Берег 07» є киянка Наталія Ханенко.

Нагадаємо, за даними місцевих активістів, існує план відведення понад 1200 дачних ділянок на березі Канівського водосховища в районі урочища «Чубуки» (Козинські горби). Загалом це територія площею близько 80 га, на якій вже зведено близько десяти котеджів. Активісти вказують на «сфальсифіковану екологічну експертизу», згідно з якою дана лісова територія у ній значиться як чагарники і перелоги.

План розподілу угідь на березі Канівського водосховища

04