Санаторій «Судак» Новінського отримає від кримського Мінсоцполітики 5 мільйонів на хворих
05.04.2013   //  

Міністерство соціальної політики АР Крим 27 березня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «ТОК «Судак» на придбання 824 путівок за 4,83 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 410 путівок по лікуванню сердцево-судинного профілю на березнь-квітень та 414 путівок по лікуванню органів дихання, захворювань шлунково-кишкового тракту, захворювань опорно-рухового апарата на вересень-листопад. 200 путівок розраховані на 15 днів, решта – на три тижні.

Кошти виділено з бюджету АР Крим.

Основним акціонером ПрАТ «ТОК «Судак» є ТОВ «Торговий дім «Судак». До 2005 року ця компанія належала Жанні Дейч, дружині народного депутата від Партії регіонів Бориса Дейча, який у 90-х роках був директором «Судака», а у 2002-2006 роках очолював Верховну Раду Криму.

Нині власниками «Торгового дому «Судак» є чотири офшорні компанії з Віргінських островів та одна з Кіпру: «Деміоніо інвестментс лтд», «Чеймен коммершіал лтд», «Анталіс лімітед», «Дайкін інвестментс лімітед» , «Джурайніа коммершіал лімітед».

Перші дві фірми афільовані зі «Смарт-групп» російського бізнесмена Вадима Новінського, який є партнером Ріната Ахметова в металургійному бізнесі. Кіпрська фірма «Джурайніа коммершіал лімітед» пов’язана зі «Смарт-групп» спільним контролем над фірмою «Гросс». Віргінські офшори «Дайкін інвестментс лімітед» і «Анталіс лімітед» з вищевказаною фірмою «Деміоніо» контролюють «Кримську депозитарну компанію».