Міськрада щороку платить газеті Ахметова сотні тисяч за публікацію своїх рішень і даних про стан повітря
28.02.2013   //  

Маріупольський міськвиконком Донецької області 15 лютого за результатами тендеру уклав угоду з ПрАТ «Газета «Приазовський робочий» на послуги з друкування газет вартістю 450 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з тендерною документацією видання повинне упродовж року надати міськраді 73 тис см2 газетної площі для публікації  рішень міської ради та виконавчого комітету, звітів міськвиконкому, відомостей про громадські організації, про земельні конкурси, конкурси на автомобільні маршрути Маріуполя, інформації про вакансії, діяльність міськради щодо  підготовки проектів регуляторних актів, графіки прийому керівників та начальників відділів міськвиконкому, повідомлення і рішення виконкому.

Також мають публікуватися матеріали щодо екологічного стану навколишнього середовища,  забруднення повітря, води та ґрунту в місті,  становище і розвиток самоорганізації громадян.

Послуги газети обійдуться в 6,16 грн/см2 при тиражі тижневика 7 тис екземплярів.

Згідно з даними «ВДЗ» за останні п’ять років міськрада замовляла газетну площу у «Приазовському робочому» майже щороку. У 2009  р. міськрада уклала угоду на 300 тис грн.,  у 2010 р. – на 388 тис грн., у 2012 р – 410 тис грн.

Згідно з останніми даними SMIDA станом на квітень 2012 р. газета «Приазовський робочий» на 96,76% належала ПрАТ «Сьогоднi Мiльтiмедiа» з групи Ріната Ахметова. Ще 2,53% належало Маріупольській міськраді.