Тижневий вуглепром: електрика та 100 мільйонів Вишневецькому на ліквідовані шахти
25.02.2013   //  

Державні підприємства вугільної галузі 8-15 лютого за результатами тендерів уклали низку угод на придбання товарів та послуг на 310,54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ДП «Регіональні електричні мережі» отримає 195,49 млн грн. за електроенергію для «Торецзантрациту» і «Сніжнеантрациту».

З решти тендерів найбільші підряди отримали ТОВ «Вуглетехнік» (40,59 млн грн.) і ТОВ «Механік» (57,18 млн грн.). За ці гроші ДП «Донецька обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств» замовило фірмам ремонт обладнання для забезпечення функціонування водовідливних комплексів шахт. Обидві фірми входять в групу «Механік» Віктора Вишневецького, який володіє вуглевидобувною компанією «Coal Energy S.A.».

Нагадаємо, минулого тижня в «ВДЗ» було опубліковано оголошення про відміну півсотні тендерів ДП «Макіїввугілля» «відсутність подальшої потреби» на очікувану суму 112  млн грн. За два тижні це держпідприємство скасувало тендери вже на 2,16 млрд грн., частина яких проводилась і за кошти державного бюджету. При цьому жодного результативного тендеру «Макіїввугілля» не провело.