Водогін від «балогівця» за незрозумілих обставин подорожчав у 10 разів
29.11.2012   //  

Вишківська селищна рада Хустського району Закарпатської області 26 листопада уклала угоду з ТОВ «Проектно-будівельне об’єднання «Тиса» на першу чергу будівництва водоводу в с. Шаян Хустського району. Вартість угоди склала 12,68 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Перший підряд на будівництво водоводу фірма отримала ще в липні 2009 р. за результатами відкритих торгів. Теперішня закупівля, проведена за неконкурентною процедурою «у одного учасника», пов’язана з коригуванням документації через «виникнення додаткових будівельних робіт, не включених у початковий проект 2009 року, ці обставини (зміни) є незалежними від волі замовника та підрядника, об’єктивно не могли бути ними визначеними заздалегідь, а відтак є непередбаченими».

Які обставини могли призвести до подорожчання проекту у десять разів – в конкурсній документації не повідомляється.

Основним засновником ТОВ ПБО «Тиса» є Ємануїл Товкан, котрий балотувався у 2010 р. до Закарпатської облради від «Єдиного центру», але не пройшов. Також серед засновників фірми є Марія Петьовка. Лідером «Єдиного Центру» є Василь Петьовка, двоюрідний брат міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги.