Бойко-фірташівська фірма отримала купу мільярдів на лінії електропередач
06.10.2012   //  

ДП «НЕК «Укренерго» 21 вересня за результатами тендерів уклало низку угод з ПрАТ КП «Укренергомонтаж» на будівельні роботи вартістю 2,35 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Розробка робочої документації, виконання будівельно-монтажних та пусконалагоджувальних робіт з постачанням обладнання за проектом: «ПЛ 330 кВ Західнокримська – Севастополь з розширенням та реконструкцією підстанцій 330 кВ «Західнокримська» і «Севастополь» коштуватиме 1 078,99 млн грн.

Роботи з будівництва об’єкта «Підстанція 330/110/35 кВ «Західна» із заходами повітряних ліній 330 кВ» коштуватимуть 1 260,05 млн грн.

Ще 11,60 млн грн. коштуватиме будівництво будівництва 40-квартирного чотириповерхового 2-секційного житлового будинку в с.Нові Петрівці по вул.Ватутіна, б/н, Вишгородського району Київської області. Саме поряд з селом, в якому розташована резиденція «Межигіря» Віктора Януковича, КП «Укренергомонтаж» минулого року почало реконструкцію підстанції «Сєвєрна» вартістю 539,92 млн грн.

Основним акціонером ПрАТ КП «Укренергомонтаж» з початку 2000-х років було ТОВ «Політрейд». Його першим засновником була Валентина Хара, яка згодом стала офіційним співзасновником компанії «Газтек» з групи Дмітра Фірташа, що нині скуповує облгази на аукціонах Фонду держмайна.

З початку 2011 року ПрАТ КП «Укренергомонтаж» отримало державні підряди на 3,77 млрд грн. Всі підряди було отримано в системі Міністерства енергетики Юрія Бойко. Напередодні виграшу першого тендеру склад акціонерів компанії змінився. Представники «Політрейду» – Олександра Кулик и Наталя Борисенко – мають 49,5% на двох. Решту акцій розділили Антон Чернецов і кіпрська компанія  «Максімалема лімітед» (Maximalema Limited).

Чернецов відомий як співзасновник компаній «Західнадрасервіс», «Хімічно-промисловий альянс» і «Таун сервис», в яких його партнером виступає лондонская фирма «ДВ корпорейшн лімітід (DV corporation limited)», яка контролюється оточенням Юрія Бойко.

Докладніше читайте в матеріалі «Высоковольтная линия передач «Гостиный двор – Межигорье».