В день візиту Януковича до парку з непрацюючим атракціоном докуповували коштовні вазони і бетонні шишки
23.08.2012   //  

КП «Центральний парк культури та відпочинку ім.М. Горького» м.Харкова 22 серпня за результатами тендеру уклав низку угод на придбання декоративних конструкцій на суму  1,79 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Підприємці Мірошниченко Л.А. та Крутько А.В. мають поставити декоративне оздоблення для металевих конструкцій вокзалу «Американських гірок», атракціонів «Сальто», «Супер спин», вхідної групи «Динамо» та «Каса», балюстрада і паркові скульптури – вазони та шишки – для декорування Французької зони парку, декорація «Слони».

Вазони висотою 93 см та «шишки» висотою 65 см (на фото) мають бути виготовлені з бетону і мати гарантійний строк експлуатації один рік. При цьому придбано 24 вазони і 12 шишок на загальну суму 120 тис грн. Середня вартість одного бетонного предмету становить близько 3,3 тис грн.

Угоди на придбання декорацій укладено і опубліковано в «ВДЗ» 22 серпня. Саме в цей день президент Віктор Янукович взяв участь в відкритті парку ім. Горького, під час якого відбувся конфуз з непрацюючим атракціоном.

Як повідомив «Обєктив», під час відкриття Янукович зупинився біля атракціону вільного падіння і запропонував людям з його супроводу прокотитися. Зголосилися народний депутат Інна Богословська, а також депутати облради Дмитро Добкін та Євген Мураєв. Депутати сіли в крісла, просиділи п’ять хвилин, але з невідомих причин атракціон так і не запустився. За словами віце-мера Харкова Ігоря Терехова, перед проходом делегації відключили компресори, які піднімають крісла атракціону на висоту. Щоб компресори почали роботу, повинно було пройти певний час. Його у членів делегації не було, потрібно було їхати на новий об’єкт, тому чекати вони не стали. Чи запрацював атракціон після від’їзду Януковича не повідомляється.

З врахуванням останніх закупівель протягом останнього року на придбання обладнання та будівельні роботи в харківському парку проведено тендери на суму 245,94 млн грн. На ці роботи в червні 2011 було отримано кредит в «Промінвестбанку» у розмірі 20 млн євро.