Реконструкція Поштової площі коштуватиме щонайменше 404 мільйони (додано)
22.07.2012   //  

 

Проект реконструкції Поштової площі, фото «Коммерсантъ Украина»

(додано інформацію про будівельну організацію)

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» оголосило тендер на генпідрядні роботи по реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі м.Києва. Розкриття пропозицій відбудеться 16 серпня. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За даними «Наших Грошей», організатори закупівлі очікують, що вартість робіт сягне 404 млн грн. Кошти на будівництво буде виділено з державного та місцевого бюджету Києва.

Впродовж 2012-2013 років передбачено будівництво нової площі, під якою пройдуть дорога для автомобілів. Будівля «McDonalds» буде знесена разом з кафе, які зараз знаходяться на березі Дніпра. З’явиться естакада З вул. Володимирський узвіз на вул. Набережно-хрещатицька. З боку Боричевого узвозу буде побудовано скляна будівля в кілька поверхів, звідки, за задумом проектувальників, буде йти дорога до причалу. Там же облаштують другий вихід зі станції метро «Поштова площа».

Разом з тим ще до завершення тендеру роботи з реконструкції вже розпочались. За даними «Коммерсантъ Украина», цього тижня починається часткове перекриття автомобільного руху по Почтовій площі.

«Спочатку ми будемо зводити одну з опорних стін, а також прокладати по набережній телефонний кабель, щоб прибрати із зони будівництва інженерні мережі На цьому етапі істотних обмежень руху не буде», – повідомив директор інституту «Київшляхмістпроект» Володимир Воробйов. Проте в ході будівництва наступних опорних стін проїжджа частина на Набережно-Хрещатицькій і Набережному шосе буде звужена спочатку до чотирьох, а потім до двох смуг. Повністю рух буде перекрито, коли будівельники почнуть знімати верхній шар землі в цьому районі. Тоді на набережній Дніпра виділять дві смуги руху, але тільки для машин швидкої допомоги, міліції, пожежників та громадського транспорту. Реконструкцію Поштової площі планують закінчити до Дня Києва в 2013 році.

Також за даними видання остаточний кошторис реконструкції зараз узгоджується, але на нинішньому етапі її вартість оцінюється в 550 млн грн.

«Коментарі» повідомляють, що компанія«Борен-А», яка почала роботи на Поштовій площі, в квітні зносила фабрику «Юність» на Андріївському узвозі під скандальну забудову Ріната Ахметова, а також будувала причал для яхт у Нових Петрівцях, де мешкає Віктор Янукович. Логотип цієї компанії зображений на будівельній техніці, що з вівторка працює на площі. Ця ж компанія займалася підпірними стінами і фундаментом відомого житлового комплексу, побудованого на дніпровських схилах – Diamond Hill. Заробила «Борен-А» і на Євро-2012, отримавши підряд на будівництво фундаменту будівлі аеропорту у Львові.

Компанія «Борен-А» входить до групи компаній «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського.