Реанімобілі Колеснікова від його улюбленого виробника коштують, як і у «прокладок»
21.05.2012   //  

ДП «Укрмедпроектбуд» 11 травня уклало угоду з ТОВ «Торговельно-фінансова компанія «ЛАЗ» на придбання 20 реанімобілів класу С вартістю 17 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки реанімобілі придбано в рамках підготовки до Євро-2012, до якого залишилось менше одного місяця. Вибір постачальника не пояснюється взагалі.

Завод «ЛАЗ» Ігоря Чуркіна минулого року почав співпрацю з французьким концерном «Рено» по виробництву карет швидкої допомоги на базі автомобіля Renault Master. Віце-прем’єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков обіцяв придбати до 400 «швидких», які виробляються на потужностях Дніпродзержинського автозаводу «ЛАЗу».

Раніше Колесніков пролобіював «ЛАЗ» монопольним постачальником комунального пасажирського транспорту для міст, що приймають Євро-2012.

Вартість реанімобілів від «ЛАЗу», який є безпосереднім виробником, становила 850 тис грн. Разом з тим, в грудні Міністерство охорони здоров’я уклало угоду з посередницькою компанією «Горал», пов’язаною з Емілем Фісталєм, на придбання 50 реанімобілів класу С також по 850 тис грн.