«Золоті» медалі відмінникам навчання коштують близько 25 гривень
03.04.2012   //  

ДП «Інфоресурс» 28 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Горант плюс» на виготовлення золотих та срібних медалей на загальну суму 536 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено 15900 золотих медалей «За високі досягнення у навчанні» та 5900 срібних «За досягнення у навчанні». Середня вартість медалі склала близько 25 гривень.

Золота медаль «За високі досягнення у навчанні» має вигляд диску діаметром 40+1 мм з буртом по колу та вушком у верхній частині. Золота медаль виготовляється з латуні Л-63 товщиною 2,5+0,2 мм, методом карбування з наступним електрополіруванням. Міцний поверхневий шар жовтого кольору з нітриду титана нанесено методом вакуум-плазмового напилення. Срібна медаль «За досягнення у навчанні» виготовляється цього ж розміру і з цього ж металу методом карбування з наступним електрополіруванням

На лицевій стороні медалі рельєфно зображена жінка у національному вбранні, яка сидить і тримає у лівій руці розгорнуту книгу, а у правій  – вінок з лаврового листя. На передньому плані розташоване зображення глобусу та глечика з олівцями і пензлями. Композиція символізує єдність природничих наук, мистецтва та літератури, необхідність самовідданої праці для досягнення успіхів у будь-якій справі, а також велику і гуманну роль вчителя у справі формування людини як особистості.

По обводу медалі у верхній частині напис «За високі досягнення у навчанні». На  зворотній стороні медалі нанесено зображення малого гербу України. Під ним розташована рельєфна стрічка з написом в центрі Україна.

В комплект до золотої медалі входить ткана муарова стрічка довжиною 1000 мм кольорів національного прапору України. Медаль разом з тканою муаровою стрічкою упаковується в прозорий поліетиленовий пакет розміром 10х6 см.