Юра Єнакіївський і Янукович отримають 150 мільйонів за переробку вугілля
27.02.2012   //  

ДП «Антрацит» 20 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Луганська вуглезбагачувальна компанія» на послуги з переробки 1997,9 тис. т рядового вугілля марки А, крупністю 0-200 мм в 2012 році. Вартість угоди склала 85,91 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірма-переможець має засновниками ТОВ «Ставр» та ТОВ «Фінансова компанія «Лідер» з бізнес-угрупування народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Донбаська вугільна компанія», чиїм засновником є ПАТ «Недиверсифікований закритий венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інноваційні стратегії», який також входить в групу Іванющенко. Різниця в цінових пропозиціях цих компаній склала 2%.

Також значні підряди вартістю 65,65 млн грн. отримало ТОВ «Донбаський збагачувальний комбінат». ДП «Шахтарськантрацит» замовило збагачення рядового вугілля 755 тис. т на суму 38,05 млн грн. ДП «Сніжнеантрацит» замовило послуги з агломерації 627700 т кам’яного вугілля вартістю 27,60 млн грн.

Засновниками «Донбаського збагачувального комбінату» є Віталій Бєляков та очолюване ним ТОВ «ДРФЦ», яке входить в бізнес-угрупування сім’ї Віктора Януковича. Також «ДРФЦ» контролює ВАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Калінінська», ТОВ «ЦЗФ «Узлівська».