«Нафтогаз» ще до слів Януковича про продаж акцій замовив оцінку цінних паперів
22.03.2011   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» за результатами тендеру 14 березня уклав угоду з ТОВ «Північно-Східна консалтингова група» вартістю 45 тис грн. на проведення експертної оцінки цінних паперів. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Нагадаємо, 21 березня президент Віктор Янукович в ході засідання комiтету з економiчних реформ повідомив про бажання продати «певну частину акцій» «Нафтогазу».

«Для отримання цього результату нам необхiдно залучити кошти на зовнiшнiх i внутрiшнiх ринках для забезпечення фiнансової стабiлiзацiї НАК «Нафтогаз України» та реалiзацiї iнвестицiйних проектiв компанiї, створити на її базi прозору й ефективну вертикально iнтегровану компанію. Якщо для цього необхiдно поступитися частиною компанiї i продати на мiжнародних бiржах певну частину акцiй, на це треба йти», – сказав Янукович.

При цьому президент наголосив, що для оздоровлення фiнансової ситуацiї компанiї не можна «тiльки вести розмови».

ТОВ «Північно-Східна консалтингова група» належить відомим харківським оцінювачам Сергію Пузенко та Андрію Чиркіну, які входять до керівного складу Українського товариства оцінювачів. Їх фірма брала участь у оцінці акцій та майна ВАТ «АвтоЗАЗ», ВАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат», ВАТ «НПК Галичина», ВАТ «Донецький металургійний завод», ВАТ «Серп і Молот» та інших державних компаній для цілей  приватизації.