Донецьке угрупування наколядувало на тендерах вже 3,4 мільярда
21.05.2013   //  

ПАТ «Центренерго» 15 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Експерт центр» на постачання зубчатих вінців та шестерень на 7,13 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В тендері брали участь також дві дніпропетровські компанії «Атоменергомашбуд» та «Дніпроважмаш», які пропонували продукцію за 6,18 та 6,61 млн грн. відповідно. Однак дешевші пропозиції без пояснення було проігноровано, протокол відхилення на сайті «ВДЗ» не опубліковано.

Дорожчі від переможця пропозиції подавали «Інжиніринговий центр промислових іновацій», зареєстроване на донеччанина Володимира Ясинського та віргінський офшор «Брітстар венчерс інк», та «Торговий дім Славута», яке прописано у м. Слов’янськ так само як і фірма-переможець.

«ТД Славута» Андрія Гарбуза і Ганни Гришанової прописано по вул. Чубаря, 6. Саме за цією адресою раніше базувався і «Експерт-центр» Світлани Рудоман. Гришанова також було директором «Експерт центру».

«Експерт центр» почав вигравати державні тендери у 2010 році, усі підряди на 48,27 млн грн. отримано у «Центренерго».

«ТД «Славута» за час існування «Вісника держзакупівель» з 2008 року отримав підряди на 819,51 млн грн.

Ще одна пов’язана з цією групою фірма – ПП «Торгово-виробнича компанія» Ольги Карманової, що також було зареєстровано по вул. Чубаря, 6 – з 2008 року виграла тендери на 2 556,30 млн грн., більшу частину з яких склали підряди на постачання вугілля для «Центренерго».

Відтак загальні тендерні здобутки цієї групи за п’ять років становлять 3,42 млрд грн.