Колесніков встиг злити 200 мільйонів на «Охматдит» до Нового року (виправлено)
10.01.2012   //  

(виправлено в частині посади Олени Бех та адресатів позову “Укрвакцини”)

ДП «Укрмедпроектбуд» 28 грудня уклало угоду з ТОВ «Укрпрофмед» на роботи з будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» вартістю 200,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що обґрунтовується необхідністю терміново почати роботи, щоб встигнути з будівництвом першої черги до Євро-2012. Орієнтовний розрахунковий термін всього будівництва по об’єкту згідно з проектно-кошторисною документацією складає 21 місяць.

До відома членів комітету з конкурсних торгів «Укрмедпроектбуду» було доведено про надходження на адресу ДП «Інфраструктурні проекти» листа від Державного підприємства «Інженерно-технічний центр Міністерства охорони здоров’я України», яким повідомлено про те, що своєчасне будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «Охматдит» можливо лише за умови застосування процедури закупівлі в одного учасника, яка забезпечить дотримання граничних строків виконання будівельних робіт. Разом з тим вибір компанії «Укрпрофмед» не пояснюється взагалі.

Раніше ДП «Інфраструктурні проекти», підпорядковане віце-прем’єру Борису Колеснікову, скасувало аналогічну закупівлю робіт у «Укрпрофмеду». Угоду було укладено лише зміни замовника робіт на новостворене держпідприємство «Укрмедпроектбуд», яке розташовано в офісі «Інфраструктурних проектів». В відкритих джерелах дані про це підприємство майже відсутні. Відомо, що «Укрмедпроектбуд» курує завершення будівництва лікарні в селищі Гусятин Тернопільської області вартістю 9 млн грн.  В парламентській базі документів це держпідприємство не згадується.

З ТОВ «Укрпрофмед» раніше вже було укладено угоду вартістю 28 млн грн. на розробку проектно-кошторисної документації та інженерну підготовку майданчика для будівництва діагностичного центру в лікарні «Охматдит».

ТОВ «Укрпрофмед» відоме як  оптовий торговець фармацевтичними товарами. До кінця 2010 року її основним власником була Олена Бех, відома як засновниця ще однієї фармацевтичної компанії «Інтерфарм». В 2010 році Олена Бех  була регіональним представником компанії «Sanofi Pasteur». Власницею  «Укрпрофмеду» залишилась Ірина Коваль, багаторічна партнерка Олени Бех.

Нагадаємо, наприкінці 2010 року держпідприємство «Укрвакцина» подало позов в американській суд на компанії «Інтерфарм», «Olden Group» за трикратне завищення цін на вакцини при постачанні в Україну в 2008 році. В суді було доведено, що Україна понесла збитки у розмірі $26 млн.

 

Після опублікування цієї інформації до «Наших Грошей» надійшов лист від прес-офісу компанії Санофі в Україні.

В листі повідомляється, що «не відповідає дійсності інформація, що Олена Бех очолює українське представництво міжнародної фармацевтичної компанії «Sanofi-Aventis Group». Також не відповідає дійсності інформація, що «Укрвакцина» подала позов в американській суд на компанію «Sanofi Pasteur».

Олена Бех в 2010 році у якості регіонального представника «Sanofi Pasteur» в Україні коментувала газеті «КоммерсантЪ-України» позов «Укрвакцини» до компаній «Інтерфарм» та «Olden Group». Дійсно, в цьому позові компанія «Sanofi Pasteur» згадувалась як постачальник ліків, однак не у якості звинуваченої в махінаціях. Приносимо вибачення всім зацікавленим особам за спотворення інформації.