Держохорона купила три позашляховики Mitsubishi Pajero Sport по мільйону за штуку
01.12.2020   //  

Управління державної охорони України 13 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Ніко Центр Київ» легкових автомобілів спеціалізованого призначення на 3,30 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч для перевезення особового складу зі зброєю та засобами захисту поставлять три автомобіля спецпризначення виробництва ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» на базі позашляховика Mitsubishi Pajero Sport Intense TD MT 2.4 2019-2020 року випуску по 1,10 млн грн.

Автомобілі матимуть дизельний двигун класу Євро 5 об’ємом 2,4 л, механічну коробку передач, двозонний клімат-контроль, круїз-контроль, камеру заднього огляду, системи активної безпеки, фронтальні та бокові подушки безпеки водія та переднього пасажира, колінну подушку безпеки водія, шторки безпеки обох рядів, металевий захист двигуна і трансмісії тощо. Додатково передбачено сигнально-гучномовний пристрій, проблискові маячки спереду та рівень тонування вікон салону, достатній для маскування особового складу. Гарантійний строк на автомобілі становить п’ять років або 100 тис км пробігу.

У салонах такий Mitsubishi Pajero Sport Intense без спецобладнання коштує 1,08 млн грн.

Вартість договору лише на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 3,30 млн грн.

Єдиним конкурентом із такими самими автомобілями виробництва того ж «Спец-Ком-Сервісу» було броварське ТОВ «Арма Моторс», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Засновниками фірми-суперника є Роман Казанко і ТОВ «Компанія з управління активами «Інвестіум», яке у свою чергу належить Євгену Колчіну і ТОВ «БС Консалтинг» Романа Реброва. КУА діє в інтересах венчурних фондів «Інвестіум» та «Інвестіум Дуо».

«Ніко Центр Київ» належить ТОВ «Компанія з управління активами «Ковін Капітал» Володимира Гнатишина і Світлани Сосновської та ТОВ «Ніко Авто Холдінг (Україна)» кіпрської «Ніко Холдінг Енд Інвестмент Лімітед» Івана Ніколайчука з Великої Британії.