У Єрмака знайшовся радник Беззубенко – контррозвідник Сємочка, який вимагав гроші у медичної фірми
20.11.2020   //  

Микола Беззубенко

У голови Офісу президента Андрія Єрмака є позаштатний радник – колишній працівник СБУ Микола Беззубенко. Про це повідомив проект «Ліга радників».

Беззубенко є радником з 28 серпня 2020 року. Коло його повноважень та функцій не повідомляється.

Микола Беззубенко за часів Порошенка працював в департаменті контррозвідки СБУ, який очолював Семочко. За словами представника фірми «Діавіта», Беззубенко та його колега Роман Нєговєлов у 2015 році завітали до компанії. Посилаючись на свого прямого начальника Семочка, вони вимагали $250 тис. «відкату» за участь у діалізному тендері МОЗу очікуваною вартістю 140 млн грн. Озвучена цифра становила близько 4% від вартості тендеру.

Після обрання президентом Володимира Зеленського, новий голова СБУ Іван Баканов спочатку підвищив Беззубенка всередині контррозвідки – призначив керівником управління, яке курувало сферу медицини. Однак потім звільнив і зараз він став радником Єрмака.

Дружина Беззубенка Юлія є власницею є власницею низки юркомпаній, чиї адвокати обслуговують та захищають у судах великих гравців фармацевтичного та медичного ринку. Юристи дружини СБУ-шника навіть захищали приватну фірму від розслідування СБУ. У 2017 році один із юристів Беззубенко отримав довіреність від компанії «Лінк-Медитал», фігуранта діалізних війн, до яких була причетна і контррозвідка СБУ.

У жовтні 2020 року Нацагентство з питань запобігання корупції скерувало до Нацполіції матеріали щодо Миколи Беззубенка для 14 адміністративних протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Нєговєлова затримали на гарячому під час отримання хабаря.

Нагадаємо, вищезгаданий Роман Нєговєлов після призначення Єрмака головою Офіса президента став виконуючим обов’язки начальника Головного управління протидії економічним правопорушенням ДФС України. У жовтні представники ДБР затримали його під час отримання хабаря від керівника фармпідприємства. За 200 тисяч доларів Нєговелов нібито обіцяв керівнику одного з фармацевтичних підприємств повернути вилучені під час обшуку документи, а також закрити кримінальну справу.