Укравтодорівці не повірили, що «Ростдорстрой» і «Автомагістраль-Південь» довезуть асфальт за три години
11.08.2020   //  

Тендерна колегія Антимонопольного комітету прийняла до розгляду скарги ТОВ «Автомагістраль-Південь» і ТОВ «Ростдорстрой» на те, що Одеською САД відхилила їхні пропозиції з тендеру на середній ремонт дороги Т-16-27 Контрольно-пропускний пункт «Серпневе»-Тарутине-Арциз-Сарата очікуваною вартістю 40,06 млн гривень. Про це стало відомо з рішення від 6 серпня, опублікованому у «Прозорро».

Згідно з протоколом засідання тендерного комітету, Замовник відхилив всіх трьох учасників тендеру – «Автомагістраль-Південь», «Ростдорстрой» і «Миколаївбудцентр». Однак скарги подали тільки перші дві фірми, що входять в Національну асоціацію дорожників України.

На думку замовника, відхилені фірми у своїх транспортних схемах вказали час транспортування асфальтобетонних сумішей за маршрутом, що перевищує 3 години. А це є порушенням умов тендерної документації.

У своїй скарзі «Автомагістраль-Південь» наголосила, що, за її підрахунками, час транспортування асфальтобетонних сумішей за її маршрутом становить 2,5 годин, що підпадає під вимоги ТД.

«…окрім проведення математичних розрахунків, що здійснювались у відповідності до формул, які передбачені тендерною документацією за предметом закупівлі, спеціалістами нашого підприємства попередньо був здійснений виїзд з місця розташування асфальтобетонного заводу до об’єкту проведення ремонту для визначення фактичного маршруту транспортування асфальтобетонних сумішей» – вказано у скарзі.

Згідно із скаргою «Ростдорстрою», навіть якщо час транспортування заявленої ними схеми міг перевищувати 3 години, Замовник мав пояснити, за рахунок чого цей час міг становити більше трьох годин, проте не зробив цього, а тому він є упередженим до компаній на цьому тендері.

«ТОВ «РДС» не вбачає за доцільне наводити інші приводи та підстави вважати позицію Замовника про невідповідність нашої пропозиції умовам ТД упередженою, хибною, дискримінаційною по відношенню до учасника, що потягло за собою прийняття неправомірного та прийнятого з порушеннями всупереч Закону та ТД протоколу розгляду тендерних пропозицій», – вказано у скарзі «Ростдорстрою».

«Автомагістраль-Південь» та «Ростдорстрой» є фаворитами Укравтодору за сумою підрядів у 2018-2020 роках.  Ці дві компанії також є найбільшими підрядниками Одеської САД: з 2016 по 2020 роки загальна сума підрядів обох компаній становитьс 4,69 млрд гривень.