Досьє. Замголови Укравтодору, держсек Мінінфра Андрій Почтарьов
15.07.2020   //  

Андрій Почтарьов 17 червня 2020 року призначений  на посаду заступника голови Укравтодору Олександра Кубракова. Перед цим Андрій Почтарьов працював першим заступником керівника апарату Київської міської державної адміністрації. У КМДА Почтарьов працював одночасно з головою Укравтодору Олександром Кубраковим, який був радником Віталія Кличка в ІТ-сфері. Обидва навіть разом  працювали над розробкою проекту «Смарт сіті».

16 червня 2021 року призначений державним секретарем Міністерства інфраструктури, яке 20 травня очолив Олександр Кубраков. Призначення отримав за результатом повторного конкурсу на держсека, який був оголошений 12 травня. Спочатку конкурс оголосили ще при діючому на той час міністру Владиславі Криклію 17 березня, але до кінця він не був доведений.

Раніше Почтарьов був заступником генерального директора «Укрінтерцукор», заступником голови правління ВАТ «Меганом», заступником директора ПП «Бентам», членом спостережної ради банку «Розвитку та заощаджень», помічником голови Миколаївської облдержадміністрації Олександра Садикова. Напередодні переходу до Київської міської держадміністрації працював помічником гендиректора державного авіаційного підприємства «Україна» та  радником ПАТ «Альфа-банку» з питань взаємодії з органами держвлади. З 2011 року, і до призначення в Украводор працював у КМДА.

Сам бізнесу не має, дружина Почтарьова – Ольга, працювала  у «Банку Михайлівському» та «Укргазбанку», до цього у банківській установі «Русский стандарт» та  ПАТ «Український інноваційний банк».

Син Андрія Почтарьова – Данило, володіє компанією «Сан Вінд», яка займається встановленням та монтажем машин та устаткування. Компанія також належить Євгену Волкову, а директором значиться Олександр Борисов. Останньому також належить фірма «Санд Вінд Груп», яка згідно КВЕДам займається будівництвом.

Батько Олександр, разом з братом Почтарьова та матір’ю є засновниками  ГО «Антей – плюс». Крім того, брат Почтарьова – Сергій, є засновником громадських організацій: «Подолання», «Захист прав українського народу» та «Дієздатний альянс».

У власності дружини перебуває 2 автівки – Hyundai Santa Fe  та Mini Cooper. У сина з 2019 року є Ніссан Мікра.

Крім того, у дружина декларує майже мільйон гривень готівки  та  дві земельні ділянки у Бориспільському районі. Одна з них саме у тому селищі, де Андрій Почтарьов, згідно декларації, винаймає будинок на 275 квадратних метри.