У Шмигаля затвердили розподіл між регіонами 1,68 млрд грн. субвенцій (перелік об’єктів)
09.07.2020   //  

Кабінет міністрів затвердив розподіл субвенції з державного бюджету 2020 року місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на загальну суму 1,68 млрд грн.

Відповідне розпорядження Кабмін прийняв на своєму засіданні 8 липня.

Загалом держбюджет на поточний рік передбачав виділення 1,70 млрд грн. на субвенції регіонам. Відповідно до Порядку та умов надання субвенцій 80% коштів від загальної суми були розподілені відповідно до чисельності населення в регіонах. Таким чином, найбільше по цій квоті коштів отримали Донецька (34 млн грн.) і Дніпропетровська (103 млн грн.) області, а також місто Київ (96 млн грн..

Залишок в 20% від загальної суми субвенцій розподіляє Мінрегіон на основі пропозицій облдержадміністрацій та народних депутатів. Створена міністерством Комісія провела два засідання в червні та липі, де затвердила список заходів для фінансування. Значну їх кількість складають ремонтні роботи в закладах освіти, придбання обладнання для медзакладів, реконструкція мереж.

Перелік об’єктів, які будуть профінансовані з субвенцій, становить 172 сторінок чотирьох додатків до урядового розпорядження^

Dodatok_-1_ Dodatok_-2_ Dodatok_-3_ Dodatok_-4_

У висновку експертів вказано, що всі  роботи на кошти субвенцій відповідно до урядової постанови №106 від 6.02.2012 року повинні бути завершені в поточному бюджетному році. При цьому, представляючи це питання на засіданні уряду прем’єр-міністр попросив регіони виконати роботи протягом «року-двох».

При цьому, нерозподіленими виявилося майже 18 млн грн. що були передбачені субвенціями регіонам. Міністерство фінансів висунуло зауваження, що це може вплинути на своєчасне освоєння бюджетних коштів, а деякі проекти взагалі не будуть профінансовані.

Мінрегіон не надав уряду документів про причини не розподілу майже 18 млн грн. субвенцій.