«Транс лайн груп» вдало оскаржила удосконалену досвідну заточку Укравтодору
15.06.2020   //  

4 червня тендерна колегія Антимонопольного комітету України зобов’язала Службу автодоріг у Чернігівській області внести зміни у тендерну документацію, виключивши з неї вимогу щодо підтвердження підрядником досвіду одним контрактом. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

Скаргу подала компанія «Транс-лайн-груп» в рамках тендеру на ямковий ремонт  покриття струменевим методом автомобільних доріг державного значення у Чернігівській області очікуваною вартістю 31,45 мільйонів гривень.

Зокрема, компанія оскаржувала вимогу, згідно якого учасник мав для підтвердження аналогічного досвіду надати договір на виконання  ямкового ремонту струменевим методом обсягом не менше 35 тисяч квадратних метрів одним контрактом. У скарзі фірма зазначила, що замовник встановивши дискримінаційний критерій щодо обмеження кількістю договорів, суттєво обмежив можливість взяти участь у закупівлі потенційним учасникам, які мають виконаний обсяг робіт у потрібній кількості, але не за одним, а сумарно за кількома договорами.

На думку компанії, встановлена Службою автодоріг у Чернігівській області вимога є незаконною та дискримінаційною, а також обмежує конкуренцію, порушує принцип прозорості, призводить до дискримінації учасників та порушує їх права.

Компанія також надала низку договорів, згідно яких вона має необхідний обсяг досвіду, але не одним контрактом.

Під час розгляду скарги  тендерна колегія АМКУ зобов’язала Чернігівську САД виключити з тендерної документації вищезгадану дискримінаційну вимогу.

Нагадаємо, компанія «Транс лайн груп» у травні оскаржила три рішення чернігівської САД щодо свого відхилення з торгів, де конкурентом виступала компанія «Спец комплект постач». Остання належить тещі генерального директора «Онур груп», які є найуспішнішими підрядниками Укравтодору останніх років.

Власниками «Транс Лайн Груп» є чернігівці Віталій Лепський та директор фірми Микола Лавріченко.