ДАСУ змусила Кабмін розірвати угоду про ремонт дата-центру, бо фірма вказала в довідці не інструменти, а офісну техніку
28.04.2020   //  

Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України 15 квітня розірвав договір від 25 березня із ТОВ «Компас Інженіринг» про ремонт комутаційного приміщення дата-центру за 20,85 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На торгах очікуваною вартістю 21,00 млн грн. змагались три фірми: «Компас Інженіринг», ТОВ «ІТ-Інтегратор» і ТОВ «АМ Інтегратор Груп». Останні дві з них не знижували ціни.

«Компас Інженіринг» переміг із ціною 20,85 млн грн., тож 25 березня з ним уклали угоду.

Цьогоріч компанія мала виконати реставраційний ремонт комутаційного приміщення центру обробки даних із переобладнанням його інженерної інфраструктури в Будинку Уряду по вул. Грушевського, 12/2. Зокрема йшлося про роботи і поставку обладнання.

Однак Державна аудиторська служба на підставі виявлених нею ознак порушення закону провела моніторинг цієї закупівлі та вирішила, що замовник мав відхилити переможця. У висновку ДАСУ зауважила, що тендерна документація вимагала надати довільну довідку щодо наявності в учасника обладнання та матеріально-технічної бази, необхідних для надання послуг. «Компас Інженіринг» вказав у своїй довідці презентаційну стійку, домен, будівельну ліцензію, монітори, ноутбуки, привід, програмну продукцію в електронному вигляді, програмний комплекс АВК-5, принтер і телефони. Проте кошториси передбачали низку робіт, наприклад, з улаштування залізобетонних фундаментних плит та підвісних стель, обшивання стін гіпсокартоном, прокладання трубопроводів водопостачання, монтаж шаф та металоконструкцій, свердління отворів та встановлення обладнання.

Також «Компас Інженіринг» повідомив, що не планує залучати до виконання цих робіт субпідрядників. Через це держаудитори зробили висновок, що фірма не підтвердила наявність обладнання та матеріально-технічної бази, необхідних для надання послуг.

Замовник не став заперечувати і розірвав договір з «Компас Інженіринг» без оплати.

При цьому тендерна документація не містила вимог щодо конкретного обладнання.

Столичною фірмою «Компас Інженіринг» володіє ТОВ «Октава Капітал» ІТ-бізнесмена Олександра Кардакова (90%), Дмитра Рибальченка (6%) та Тетяни Андріанової (4%). Її директором є Денис Слюсарчик, а підписантом – Ірина Ромашка. Із 2018 року компанія отримала підрядів на 35,33 млн грн. без урахування нинішнього розірваного договору.