Шляховики заплатили Тренкіній за ремонт службових автомобілів вдвічі більше від ціни самих автівок, – поліція
10.03.2020   //  

Поліція підозрює посадовців Служби автомобільних доріг Черкаської області у зловживанні службовим становищем при укладанні угод з ТОВ «Авто-Мастерок» щодо ремонту 12 автомобілів на загальну вартість 3 млн грн.

Про це стало відомо з ухвали Придніпровського районного суду міста Черкаси, куди слідчий звернувся з клопотанням в рамках провадження № 42019250000000092 від 06.12.2019 р.

З посиланням на систему «Прозорро» слідчий встановив, що протягом 2017-2019 років САД уклала з «Авто-Мастерок» шість угод на технічне обслуговування та ремонтування автомобілів.

В ухвалі сказано, що поліція опрацювала дані Інтернет-порталу «Auto-RIA» і встановила, що в середньому всі авто тих марок і моделей, які перебувають у власності САД у Черкаській області на даний момент коштують 1,25 млн грн. При цьому на їх ремонт було витрачено майже 3 млн грн., що майже вдвічі більше від самої вартості авто.

Поліція також підозрює наявність порушень на тендерах, за результатами яких було укладено угоди з «Авто-Мастерок». Так, на тендері в листопаді 2019 року фірма нібито не відповідала вимогам тендерної документації, але вона була допущена до торгів, де була визнана переможцем. Також не були підтверджені повноваження директора на підписання угод. На двох тендерах її єдиним конкурентами були ФОП, які не завантажили необхідні документи, але торги не було відмінено.

В суді слідчий клопотав про доступ до копій документів, що пов’язані з ремонтом автомобілів САД Черкаської області, суд це клопотання задовольнив.

Це перші відомості про цю справу в судовому реєстрі. З нього також відомо, що поліція розслідує справу № 12019250000000324 від 26.11.2019 р. за підозрою в проведенні фіктивного ремонту ТОВ «Авто-Мастерок» автомобіля поліції за 58 тис грн.

ТОВ «Авто-мастерок» належить матері депутата Черкаської міської ради від ВО “Батьківщина”, голови бюджетної комісії Юрія Тренкіна – Людмилі Тренкіній. За даними «Прозорро», з 2016 року фірма отримала замовлень на 8,39 млн грн.

Минулого року прокуратура повідомила Юрію Тренкіну та двом директорам підконтрольних йому підприємств  підозру в умисному ухиленні від сплати податків і заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, на загальну суму 6,3 млн грн. Наступне засідання суду по цій справі заплановане на 12 березня.