Сімейна фірма Кістіона після порушення справи про розкрадання грошей отримала від уряду Гончарука 41 мільйон
26.02.2020   //  

ТОВ «Мікс лайт» протягом жовтня-листопада 2019 року уклало угод з ДП «Фінансування інфраструктурних проектів» щодо встановлення освітлення на дорогах на суму 41,39 млн грн. Угоди укладені коли фірма була вже фігурантом кримінальної справи про розкрадання коштів держбюджету за можливого сприяння колишнього віце-прем’єра Володимира Кістіона.

Про це написала Вікторія Бойко для ІА «Regionews».

На початку липня 2019 Служба безпеки Україна провела обшуки на КП «Вінницяоблводоканал», МКУП «Міськсвітло» та ТОВ «Мікс Лайт». Тоді прес-служба повідомила, що правоохоронці задокументували розкрадання та привласнення коштів державного бюджету на Вінниччині місцевими посадовцями за сприяння одного з віце-прем’єрів. Пізніше прес-служба прибрала згадку про віце-премєр-міністра, в ухвалах по кримінальному провадженні йдеться про «невстановленого члена Кабінету Міністрів України». За даними ЗМІ, мова йшла про Володимира Кістіона, заступника екс-голови уряду Володимиар Гройсмана ще по роботі того мером Вінниці. Серед арештованого СБУ майна виявилися майна виявилися документи Дочірнє підприємство «Мікс лайт-2» ТОВ «Мікс лайт». Які зберігалися у «материнської» фірми. ДП очолює Вадим Бондар – син рідної сестри екс-віце-прем’єра – Валентини. Саме ця жінка – власниця квартири, яку задекларував син Володимира Кістіона – Дмитро.

Дмитро Кістіон займає посаду першого заступника керівника «Вінницяоблводоканал», яким в 2000-хх роках керував його батько. Кістіон-молодший був раніше співзасновником «Мікс лайт». Попри кримінальне провадження фірма отримує державні замовлення, найбільшим його замовником восени стало Державне підприємство «Фінансування інфраструктурних проектів», з яким в було укладено 19 угод.

Тепер «Мікс Лайт» ремонтуватиме освітлення «із використанням автономного електрозабезпечення наземних пішохідних переходів, розташованих на автомобільних дорогах загального користування державного значенн» у Одеській, Миколаївській та Запорізькій областях.

Наприкінці минулого року перший заступник Генпрокурора Касько доручив здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні Національному антикорупційному бюро України. Справу почав розглядати Вищий антикорупційний суд.

 

Від «Наших грошей»

13 лютого 2020 року Youcontrol вніс інформацію про зміну назви ТОВ «Мікс Лайт» на ТОВ «Спецбудстроймонтаж».

За даними «Прозорро», з квітня 2017 року фірма отримала замовлень на 134,00 млн грн. Найбільшим її замовником став Департамент міського господарства Вінницької міськради, а в 2018 році було укладено три угоди з «Вінницяоблканал» на 5,16 млн грн.

В жовтні –листопаді 2019 року «Мікс Лайт» уклало угод з ДП Фінансування інфраструктурних проектів» на41,39 млн грн. З лютого виконує обов’язки керівника цього державного підприємства Ярослав Циганин, який до цього був заступником директора з юридичних питань.