Мерія викупила у головлікаря будинок за $130 тисяч
20.12.2019   //  

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради 11 грудня придбав у Тетяни Георгієвої будинок та земельну ділянку за 3,25 млн грн.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook журналістка Олександра Ющищена з посиланням на дані проекту «Є-Дата» про перерахування коштів.

В платіж ці виконком вказав, що гроші перераховані відповідно до розпорядження №339 міського голови Миколаєва Олександра Сенкевича. Але цей документ не було опубліковано на сайті міськради.

Тетяна Георгієва головний лікар Міської дитячої лікарні №2, а її чоловік Павло Георгієв – начальник обласного управління здоров’я Миколаївської держадміністрації.

Георгієва задекларувала, що у її власності знаходиться житловий будинок площею 161 кв м. та земельна ділянка в 7 соток в провулку Ударний,10

Будинок пров. Ударний 10

 

Вже 11 грудня вона подала декларацію про суттєві зміни, де вказала отримання доходу від Миколаївської міськради за відчуження нерухомого майна на суму 3,25 млн грн. А через день вона подала декларацію на звільнення з посади головлікаря дитячої лікарні.

У власності Георгієвої житловий будинок був з 2011 року, його вартість була оцінена в 136 тис грн, що на той час складало $17 тис.

Серед приватних оголошень про продаж нерухомості в Миколаєві в кінці листопада було подано оголошення про продаж на проспекті шестикімнатного будинку площею 190 кв м на 6 сотках землі за $115 тис. З двору будинок навіть нагадує помешкання, яке купила мерія.

Оголошення про продаж будинку

 

Крім того, можна знайти пропозиції продажу приватного будинку в Миколаєві площею понад 400 кв м з євроремонтом та земельною ділянкою 10 соток за $115 тис.

Від «Наших грошей»

Тетяна Георгієва 21 листопада подала зміни до декларації, якими збільшила площу будинку, земельної ділянки та їх вартість. Так, нова площа будинку зросла в понад півтора рази до  268 кв м, а його вартість в гривневому еквіваленті зросла у 23 рази до 3,10 млн грн. З урахування зростання курсу долара з 2011 року майже в три рази (на кінець листопада 2019 року), ціна зросла в 7,6 рази.

Земельна ділянка подорожчала в 1,5 раза до 150 тис грн. При цьому площа ділянки не змінила і складала 7,4 сотки

В сумі переоцінена вартість будинку та землі стали дорівнювати вартості продажу маєтку міській раді.

За даними «Преступности.нет»», виконком миколаївської міськради купив нерухомість для дитячого будинку сімейного типу.

Георгієва є власницею ТОВ «Гео-лаб», яке й було зареєстроване в Миколаїві в проданому будинку.