Рада проголосувала за поправку людини Коломойського, яка забороняє ДАБІ самостійно зупиняти незаконні будівництва
18.10.2019   //  

Верховна Рада 17 жовтня проголосувала за зміни, завдяки яким ДАБІ не зможе самостійно зупиняти незаконні будівництва, а повинне буде робити це лише через суд.

Парламент 17 жовтня проголосував в другому читанні і в цілому законопроект 1081, який представляла нардеп від «Слуги народу» Олена Шуляк. Ним вносяться зміни у ряд законів з метою «удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва».

До другого читання одну із правок під номером 181 вніс нардеп від «Слуги народу» Олег Дунда. Ця правка була врахована комітетом. І під час голосування в цілому у Раді її не озвучували і не обговорювали.

Цієї правкою Дунди пункти 2 і 3 статті 39-1 закону «Про регулювання містобудівної діяльності» викладено у новій редакції.

Раніше, якщо орган державного архітектурно-будівельного контролю виявляв недостовірні дані у повідомленні чи декларації про початок будівельних робіт, він мав право скасувати такі повідомлення чи декларації.

Тепер же,  у разі виявлення таких фактів «орган державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду звертається до суду із позовом про скасування реєстрації такої декларації або про припинення права на виконання підготовчих або будівельних робіт, набутого на підставі поданого повідомлення».

Нагадаємо, завдяки скасуванню органами ДАБІ декларацій про початок будівельних робіт вдалося зупинити не одну скандальну забудову, зокрема, у Києві по вул. Січових Стрільців, 59 та ін.

Олег Дунда був обраний народним депутатом по округу №91 на Київщині. Видання «Ліга» у липні цього року включило Олега Дунду до близького кола олігарха Ігоря Коломойського у новообраній Верховній Раді.

На момент обрання він був директором ТОВ «А.В.С.», основним власником якого є ТОВ «КУА «Фінансовий капітал», що пов’язане з Ігорем Коломойським та його партнерами.

Дунда входить до керівництва компанії «Independence» і значиться керівником будівельних проектів «Арт Холл» і «Престиж Холл». Головою наглядової ради «Independence» є Станіслав Шейхетов – чоловік сестри Геннадія Боголюбова, партнера Ігоря Коломойського по групі «Приват».

За даними руху «Чесно», компанія «Independence» свого часу побудувала головний офіс «Приватбанку» у Дніпрі, який до націоналізації належав Ігорю Коломойському.