КП, яке перевіряв Зеленський, вносило зміни до реєстру у справі замміністра юстиції Садовської
18.07.2019   //  

Президент Володимир Зеленський 16 липня  відвідав с. Путрівське Васильківського району Київської області. За повідомленнями ЗМІ, гарант перевіряв скаргу на дії місцевих реєстраторів – у цьому селі зареєстроване комунальне реєстраційне підприємство «Путрівське». По документах, засновником даного КП є Путрівська сільська рада.

Як з’ясував Зеленський, у приміщенні, де на папері перебувають реєстратори – насправді будинок культури, а жодного реєстратора знайти не вдалося. Зеленський запропонував першому заступнику міністра юстиції Олені Сукмановій «вже сьогодні законним способом заблокувати для комунальних реєстраторів можливість здійснювати операції – до наведення ладу в цій сфері».

За даними «Наших грошей», КП «Путрівське» у вересні 2018 року наклало арешти у справі іншого заступника міністра юстиції – Ірини Садовської. Садовська фігурує  у справі по незаконному виведенню землі у селищі Козин під Києвом, де, зокрема, стоїть маєток екс-президента Петра Порошенка.

Прокуратура Київської області намагається повернути 25 земельних ділянок у власність Козинської селищної ради. Справу слухає суддя Олександр Тиханський з Обухівського райсуду Київської області, найближчий розгляду буде 23 липня о 12.30.

В рамках цього провадження у вересні 2018 року Обухівський райсуд арештував спірну землю. Зокрема, йдеться про ділянку з кадастровим номером 3223155400:03:017:0062, яка досі належить Ірині Садовській (дівоче прізвище – Рудешко) і Тамарі Олійник. А також про ділянку з кадастровим номером 3223155400:03:015:0015, яка, за даними Реєстру речових прав (фото нижче) до вересня 2018 року теж належала Садовській та Олійник, а потім була продана.

Як свідчать дані з Державного реєстру речових прав, арешти за заявою представників Козинської селищної ради до Державного реєстру обтяжень вносили дві реєстраторки КП «Путрівське» – Крістіна Сипчу та Олена Коломієць.

Обидві реєстраторки раніше працювали в Управлінні державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м. Києві. Пізніше були реєстраторами КП «Готово» та філії КП Новопетрівської сільської ради «Результат».

Під час візиту до с. Путрівка президент Зеленський пообіцяв у найближчий час заблокувати діяльність комунальних підприємств. Однак, за даними «Наших грошей», у випадку публікації відповідного акту – указу президента чи постанови Кабміну – цей документ буде заблоковано через звернення одного з КП до адмінсуду і отримання відповідної ухвали про забезпечення позову.