АМКУ порекомендувало 20-літньому м’ясокомбінату не зазіхати на славу 19-го століття
29.05.2019   //  

Харківське обласне відділення АМКУ надало рекомендації ТОВ «Харківський м’ясокомбінат» щодо припинення розміщення на офіційному сайті неправдивої інформації про досвід виробництва з «90-х років ХІХ ст». Про це свідчать рекомендації відділення від 23 травня.

На Харківщині виробництво м’ясних продуктів здійснюють ТОВ «Харківський м’ясокомбінат»,ТОВ «Роганський м’ясокомбінат», ПрАТ «Безлюдовский м’ясокомбінат», ТОВ «ВК Вовчанський м’ясокомбінат».

Антимонопольники дослідили офіційний сайт «Харківського м’ясокомбінату», де відразу на головній сторінці побачили написи «Більше 100 років стабільної якості!!!», «Одне з великих підприємств України, працюючих у галузі м’ясопереробки та виробництва ковбас та м’ясних виробів з 90-х років ХIХ сторіччя!!!».

Проте згідно з інформацією із бізнесового реєстру, ТОВ «Харківський м’ясокомбінат» зареєстроване у лютому 1999 року і не є правонаступником інших юридичних осіб.

«М’ясокомбінат не може здійснювати виробництво ковбас та м’ясних продуктів протягом 100 років, оскільки реєстрацію товариства здійснено 20 років тому», – констатували антимонопольники.

Відділення встановило, що такий спосіб викладення інформації на сайті може вводити в оману споживачів щодо тривалості виробництва м’ясопродуктів даним комбінатом. А саме цей фактор може бути стимулом для придбання товарів «Харківського м’ясокомбінату».

Також у антимонопольників викликало зауваження повідомлення про те, що «худоба для підприємства постачається кращими вітчизняними господарствами Харківської, Дніпропетровської, Сумської та Полтавської областей».

«Такі висновки зроблено лише працівниками підприємства, а додаткові фахівці не залучалися, не здійснювався моніторинг сільськогосподарських підприємств у яких придбавається сировина для виробництва м’ясних продукті підприємствами конкурентами», – відреагували у відділенні.

Врешті, Харківське ОТВ АМКУ припинити розміщувати на сайті комбінату інформацію, що вводить в оману. І підтвердити відповідні дії документами, скерованими антимонопольникам протягом 30-ти днів.

Додамо, ТОВ «Харківський м’ясокомбінат» ділять Джульєта Жамхар’ян (45%), Олексій Оганов (45%) та Михайло Хоменко (10%). Оганов є бізнес-партнером депутата Харківської облради від «Нашого краю» Олександра Гусарова по ТОВ «П.І.К.». Раніше Гусаров був членом «Партії регіонів», і за часів Януковича очолював Печенізьку РДА Харківської області.