Комунальники під хибним приводом віддали 1,5 мільйона на проектування програмісту без досвіду роботи
25.05.2019   //  

25 лютого КП «Молодіжне творче об’єднання» Дніпровського міськради уклало два договори на коригування проекту реконструкції Льодової арени за 895 тис грн. і проекту капремонту доріжок в Молодіжному парку за 450 тис грн. Про це написала Ілона Руднєва у «БюроUA».

Обидва договори були укладені з ФОП Ростислав Кірюхін без проведення тендерної процедури.

Відмова від процедури відкритих торгів комунальники пояснили тим, що автори проектів, нібито, передали «авторське право на проекти» (право коригування документації) саме Кірюхіну, про що комунальники були повідомлені в листах (не зазначено, хто автор листів) від 5 і 6 лютого 2019 р. КП, відповідно, нічого іншого не залишалося, як звернутися до Кірюхіна з проханням провести потрібне комунальникам коригування проектної документації.

Ця версія відобразилася в офіційних протоколах-рішеннях КП, які були завантажені в систему «Прозорро» разом з укладеними з ФОП Кірюхін договорами 5 березня 2019 р.

Проект реконструкції Льодової арени в грудні 2017 р. виконав архітектор Сергій Полюшкін. Щодо проекту реконструкції пішохідних доріжок в Молодіжному парку, то його, за даними «Прозорро», в жовтні-грудні 2017 р. коректували співробітники ТОВ «Стронгділ», яке очолює В’ячеслав Єпік.

Полюшкін і Єпік повідомили виданню, що молодого підприємця Кірюхіна комунальники знайшли самостійно, і що про Кірюхіна, як про проектувальника, їм нічого не відомо.

Тобто, на думку видання, КП «МТО» свідомо пішло на порушення закону, аби обійти тендер, і укласти договір саме з цим ФОП.

23-річний Кірюхін  як підприємець зареєструвався в 2016 році. Основний вид його діяльності – «діяльність в області комп’ютерного програмування», а додаткових видів, серед яких і «діяльність у сфері архітектури», 29.

В Google інформація про Ростислава Кірюхіна майже відсутня, окрім оголошення від 2015 р. на сайті Work.ua про пошук віддаленої роботи програмістом. У резюме хлопець вказував, що навчається в ДНУ і має досвід «адміністрування сайту і створення рекламної продукції» для компанії «Еліт-тур».

Ще Google знає про Кірюхіна по Prozorro.sale. У листопаді 2018 р. Кірюхін брав участь в аукціоні на оренду нежитлового приміщення на вулиці Театральна, 5-А. З розробкою проектів ї їх коригуванням Google ніяк не пов’язує підприємця Кірюхіна.