Антимонопольники взялись за будівельника з нечужим ФОПом, які разом «находили» 5 мільйонів
24.04.2019   //  

Вінницьке територіальне відділення АМКУ оштрафувало ТОВ «БК Пегас» на 68 тис. грн за ненадання інформації на вимогу. Про це свідчить рішення Відділення від 29 березня.

Штраф накладений у межах розслідування справи про ймовірні антиконкурентні узгоджені дії між ТОВ «БК Пегас» та підприємцем Антоном Толочком.

Наприкінці 2018 року Вінницьке ОТВ АМКУ відкрило справу про ненадання компанією «БК Пегас» відповідей на дві інформаційні вимоги. Власне, антимонопольники отримали відповідь за першою вимогою, однак не повну та із порушенням строків на 16 днів. Та не отримали жодного фідбеку по другій вимозі.

У 2018-му «БК Пегас» отримав дохід у розмірі 8,26 млн грн, відтак, розмір штрафу склав 34 тис. грн за ненадання відповіді на кожну з вимог.

Додамо, ТОВ «БК Пегас» та підприємець Толочко щонайменше сім разів перетинались на публічних закупівлях у період з  середини 2017 року (очікувана вартість закупівель – 73,88 млн грн, з них три тендери вдалось виграти «Пегасу». Вартість контрактів склала 4,95 млн грн). Йдеться про будівельні тендери.

Наприкінці 2017 року у «Dozorro» повідомляли, що серед найманих працівників Толочка станом на 2016 рік згадується – Жовтан А.В., тоді як керівником «БК Пегас» на час публікації був Жовтан Анатолій Васильович.

Зареєстрований на Вінниччині ФОП Толочко займається підприємницькою діяльністю з травня 2015 року, вінницьке ТОВ «БК Пегас» засноване у червні 2017-го.

Першими власниками «БК Пегас» на рівних засадах були Яна Шаблій та Марія Брайловська. Остання – мати Миколи Брайловського, який на місцевих виборах 2015 року балотувався до Вінницької міської ради від «Батьківщини».

Брайловський також керує ТОВ «Ефір Плюс», яке записане на його матір Марію Іванівну, та ТОВ «Рейкартц Груп Лімітед». Остання з компаній засвітилась у місцевих ЗМІ у зв’язку зі скандальним будівництвом торгового центру в історичному центрі міста.

Розслідування Вінницького ОТВ АМКУ по основній справі триває.

Нагадаємо, з 2011 року Вінницьке відділення Антимонопольного комітету очолює Микола Слободянюк. До призначення займав посаду замкерівника того ж відділення.