Слідчі вважають, що замість фірми менеджера Берези каналізацією за 70 мільйонів займались комунальники Філатова
20.02.2019   //  

Поліція підозрює службових осіб КП «Гідроспоруди» та ТОВ «Центр реконструкції та дизайну» (ЦРЗ») у внесенні недостовірних відомостей в офіційні документи та привласненні бюджетних коштів під час виконання послуг з утримання зливної каналізації і дощоприймальних колодязів у Дніпрі за 72,85 млн грн. Про це написав Тимофій Нагорняк у «Інформаторі».

За даними слідства, у січні 2018 р. Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради замовив комунальному підприємству «Гідроспоруди» Дніпровської міськради послуги з утримання об’єктів зливної каналізації і дощоприймальних колодязів» за 72,85 млн грн. Згідно з документацією, комунальники у якості субпідрядника залучатимуть ТОВ «ЦРЗ».

Загальна сума виплаченого доходу склала 68,47 млн грн.

Слідство встановило, що фактично всі роботи виконують працівники КП «Гідроспоруди», використовуючи техніку свого підприємства. В той же час «Гідроспоруди» сплачувало кошти ТОВ «Центр реконструкції та дизайну», які в свою чергу виводять їх з підприємства через заробітну плату працівників.

В ході розслідування встановлено, що особи, які обліковуються як працівники ТОВ «Центр реконструкції та дизайну», не знають, що вони працюють на підприємстві, та ніколи не підписували будь-яких документів щодо працевлаштування або виконання робіт згідно з цивільно-правовим договором. Зокрема, свідок-пенсіонер та свідок-безробітній повідомили, що першому  зменшили пенсію, а другому необхідно повернути кошти, які він отримав від центру зайнятості за курси бухгалтерів, через те, що вони нібито працевлаштовані в ТОВ «Центр реконструкції та дизайну», хоча насправді вони там ніколи не працювали.

Видання також нагадало, що у минулому році подібну справу з тими ж фігурантами вже розслідувало слідче управління Нацполіціі.

Засновником ТОВ «Центр реконструкції та дизайну» є Геннадій Полонський. Влітку 2017 року разом з сином народного депутата Юрія Берези, Максимом Березою, Геннадій Полонський заснував спортивний клуб СК «Дніпро-1». На спільній з Юрієм Березою прес-конференції з приводу створення нової футбольної команди Полонський давав інтерв’ю в якості президента футбольного клубу.

КП «Гідроспоруди» в цьому році продовжить залучати субпідрядників на роботи з обслуговування колекторів. Перед самим новим роком комунальники виграли тендер на 98,29 млн грн. В якості субпідрядника КП «Гідроспоруди» збирається залучити ПП «Виробнича комерційна фірма «Мегабуд» зі статутним фондом 100 грн. і податковим боргом. «Мегабуд» зареєстрований за тією ж адресою, що і попередній субпідрядник (ТОВ «ЦРЗ»), – пр. Поля, 46, тільки в сусідньому офісі. За договором субпідряду ПП «Виробнича комерційна фірма «Мегабуд» отримає 58,83 млн грн.

Від «Наших грошей»: 

Народний депутат Юрій Береза («Народний фронт») ​​є почесним президентом «СК Дніпро-1». «Спортивний клуб Дніпро-1»  виник після банкрутства клубу «Дніпро», який спонсорував Ігор Коломийський, але покинув це робити в 2017 році і команда зникла. Юрій Береза був позаштатним радником Коломийського, коли олігарх очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію в 2014 році. Також Береза створив добровольчий батальйон «Дніпро-1», спонсорований Коломойським.