Вдова партнера Іванющенка відремонтує земснаряд «Дельти-лоцман» за 21 мільйон
12.01.2019   //  

Філія «Дельта-лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України» 2 січня за результатами тендеру замовила ТОВ «СРЗ» класифікаційний ремонт землесоса «Меотида» за 21,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До середини 2019 року відремонтують самовідвізний днопоглиблювальний земснаряд «Меотида» в Маріупольському морпорту, де підрядник має власний плавучий док.

Гарантійний строк на послуги становить півроку, а на матеріальні ресурси та лакофарбове покриття – рік. Забезпечення виконання договору складає 100 тис грн.

Замовник вимагав банківську гарантію на суму авансу в розмірі 30%, а згодом прибрав цю вимогу на прохання анонімної фірми. Вона жалілася на брак обігових коштів, пов’язаний із важким фінансовим становищем у зв’язку зі розташуванням у зоні воєнного конфлікту, та необхідність купити багато змінно-запасних частин і лакофарбових матеріалів.

Переможна пропозиція на 2 тис грн., або 0,01% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Маріупольська фірма «СРЗ» (Азовський судноремонтний завод) належить кіпрській фірмі «UITC Limited» Світлани Савчук. Це вдова Олександра Савчука, який був співвласником ПрАТ «Азовмаш» разом зі структурами екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Азовським судноремонтним заводом управляє ТОВ «Керуюча компанія «Маріупольська інвестиційна група», зареєстрована на той самий кіпрський офшор «UITC Limited» та екс-депутата Маріупольської міськради від Партії регіонів Олега Іванюшенка.

Усього з 2008 року переможець отримав підрядів на 571,73 млн грн.

Єдиним конкурентом було миколаївське ТОВ «Тепломашпрогрес» одесита Артура Ткаченка на чолі з Тетяною Куркчи, яке орендує док ПАТ «Судноплавна компанія «Укррічфлот» у Вилковому, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Раніше суперником володіли Тетяна Куркчи з Миколаєва і росіянин Андрій Кузнецов.

Загалом із 2017 року «Тепломашпрогрес» отримав підрядів на 13,42 млн грн.