Сєвєродонецькі депутати відібрали у нардепа Шахова приміщення у міськраді, яке він орендував за 1 гривню
11.01.2019   //  

9 січня на сесії Сєвєродонецької міської ради депутати прийняли рішення вважати нікчемним і розірвати договір оренди нежитлового приміщення (кабінету №34) в будівлі міської ради на бульварі  Дружби Народів, 32. Про це написав Олексій Свєтіков на сайті «Сегодня в Северодонецке».

Договір було укладено 15 березня 2017 року колишнім міським головою Валентином Казаковим і фізичною особою Шаховим Сергієм Володимировичем. Шахов оплачував за оренду приміщення площею 61 кв м 1 грн. в рік і використовував його нібито як приймальню народного депутата.

Депутати визнали, що цей договір оренди суперечить чинному законодавству. Зокрема, пункт 10 «Методики розрахунку орендної плати за державне майно», яка була затверджена урядовою постановою, містить вичерпний перелік суб’єктів, для яких розмір орендної плати встановлений у розмірі 1 грн., і нардеп Сергій Шахов до таких суб’єктів не відноситься. Не міг Сергій Шахов укладати договір оренди і в порядку, передбаченому ч. 5 ст. 28 Закону України «Про статус народного депутата», оскільки в цьому випадку договір укладає управління справами Верховної Ради України.

У своєму рішенні депутати доручили управлінню справами виконкому повернути приміщення в користування Сєвєродонецької міської ради, а також доручили юрвідділу подати заяву в правоохоронні органи у зв’язку з матеріальними збитками, нанесеними територіальній громаді укладенням договору оренди з Сергієм Шаховим з орендною платою в 1 грн.

Від «Наших грошей»:

Сергія Шахова було обрано народним депутатом у 2016 році по 114 мажоритарному виборчому округу (Луганська обл.) після того, як нардепом перестав бути Юрій Гарбуз, якого президент Петро Порошенко призначив головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (у листопаді 2018 р. Порошенко звільнив Гарбуза з посади, після чого в.о. голови Луганської ОДА став Сергій Філь, якого ЗМІ називають креатурою Шахова).

У парламенті Шахов представляє групу «Воля народу», хоча йшов в Раду від «Нашого краю». У нардепа гарні стосунки з керівником фракції БПП Артуром Герасимовим.

У грудні минулого року депутати Сєверодонецької міськради на сесії достроково припинили повноваження міського голови Валентина Казакова. Новим секретарем міськради було обрано депутата від БПП «Солідарність» В’ячеслава Ткачука, на якого також покладено виконання обов’язків міського голови.

Найбільшу кількість місць у Сєверодонецькій міськраді мають депутати від «Опозиційного блоку». Протистояння між Оппоблоком і Казаковим тривають останні три роки.